Vad är TV Serials?

TV-serier är TV-program som innebär en lång berättelse som sakta utvecklar sig under loppet av en hela showen, från pilotavsnittet till finalen. De är utformade för att ses i ordning, med tittarna vrida på varje vecka för att få nästa avbetalning av historien. Den seriella har mycket gamla rötter, med många kända romaner som Great Expectations ursprungligen förekommer i en följetong format och TV-serier är ganska varierande slag, bland annat drama, komedier, science fiction, och andra genrer. Det primära sak som särskiljer en TV-serie från en vanlig tv-show är förekomsten av tomten bågar. Många serier har en tomt båge som sträcker sig över hela showen, tillsammans med ett antal mindre ljusbågar som utspelar sig under loppet av en säsong eller ett block av episoder. Att hålla ordning, får tittarna på TV serier titta på avsnitten i ordning, och de kommer snabbt att förlora reda på vad som händer om de glömmer eller scramble episoder. I vissa fall kan visa vara en miniserie, med en ändlig slutdatum, och i andra fall kan visa har inget specifikt datum planeras för finalen.

Däremot innebär episodisk TV episoder som kan ses ensam. Nya användare kan ha svårt att anpassa sig karaktärerna och inställningen, men de kommer att kunna följa historien och njuta av handlingen i avsnittet. Denna typ av TV har blivit allt populärare, eftersom vissa nätverk befarar att tittarna har svårt att efter det utökade ytor för TV serier.

Såpoperor kanske är ett koncentrat av TV-serie, med tomter som sträcker sig under loppet åren och årtiondena. Visar som Lost, Buffy the Vampire Slayer , och Battlestar Galactica em också kan betraktas följetonger, eftersom de har komplex, berörda ägorna som kräver vecka uppmärksamhet från tittarna. Däremot polis procedurals och "case of the week" medicinsk visar kan följas mycket lättare, som att visa att det inte är nödvändigt.

Även om TV-serier har konstruerade för TV, har de trivdes i DVD-format. Många serier har die-hard fans som köper säsonger när de kommer ut på DVD, så att de kan se igen, både för att hålla dig på tomten och att uppskatta den seriella, re-watching favorit episoder och analysera tecken. Vissa TV franchisetillstånd som bara har fungerat någorlunda väl om luften har gått vidare och frodas på DVD, vilket skulle tyda på att tittarna faktiskt intellektuellt kan följa och njuta följetong TV. Fan kampanjer för att rädda och främja TV-serier har också illustrerat djup delaktighet med de tecken som kan utvecklas under loppet av en långvarig show.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.