Vad är Spy-Fi?

Spy-Fi är en delmängd av spion skönlitteratur, som vanligtvis har en mycket specifik typ av plotline. Som namnet antyder spion, mest spy-FI fokuserar på tecken begåvad på spionage, och det finns några väl kända märken som passar in i denna genre, som James Bond. Den andra delen brukar innebära att inte tomter inte bara omge de ansträngningar som en spion eller två, men också ägna sig rita science fiction-teman. I James Bond-arbete till exempel, finns det nästan alltid en skurk föresatt sig att ta över världen eller kräver pengar av världens ledare, vanligen genom tillkomsten av några fantastiskt hemsk uppfinning som kan blåsa upp planeten. Det är ofta upp till "bra kille" för att avsluta skurken är överspända systemen genom överlägsna kunskaper som utredare och genom mycket om att våga. The James Bond-serien, skrivna av Ian Fleming och sedan föremål för många film är en av de tidigaste exemplen på en spion-fi genre. Med populariteten hos James Bond, många andra författare, producenter och TV-producenter filmen märkte det stora intresset för genren och aktiveras på det. En rad amerikanska tv-serier på 1970-talet speglar en del av spion-fi delar, inklusive program som The Six Million Dollar Man , Bionic Woman , och 1960-program innefattar American Mannen från U. NCLE och den populära brittiska lägret serie Doctor Who .

Tidiga uttryck av spion-fi TV visar inte alltid allvarlig. Get Smart till exempel lampooned genren lika mycket som de älskade det. Spy-Fi visat sig ha bred överklagande och det fanns även några av 1970-talet barnens teckningar, som Secret Squirrel , där huvudrollen utkämpat förstånd med de onda Gula Pinky One inslag av spy-fi som många hade folk var användningen av prylar som både spioner och deras ärkefiender. James Bond's gadgets är kanske en favorit, inklusive bilar som kan förvandlas till båtar, klockor som kan spränga människor och en rad andra områden. Get Smart TV-serien är mycket ihågkommen för sin användning av skon telefonen, som Maxwell Smart skulle få viktiga meddelanden, helt enkelt genom att lyssna på hans sko. Det har varit lite recession intresset för denna genre, om det är allvar eller inte. Filmer i James Bond-serien fortsätter att biljettintäkterna träffar och andra spy-fi filmer är mycket populära. Dessa inkluderar remakes av vissa TV-serier, liksom 2008 Get Smart , Mission Impossible , och The Avengers . Den Austin Powers-serien har varit en populär tecknad ta på genren, och det finns många fristående filmer som Blade Runner , Total Recall , The Matrix och Minority Report som anses vara av denna genre, även om vissa kan luta hårdare på detaljer science fiction.

En ström av TV visar i genren fortsätter att tillverkas inklusive 24 , dockhem , och Chuck . Några av dessa är betydligt mer realistiska än andra, och mindre inriktat på Glamor för spioneri eller fancy gadgets. Vissa hävdar om en show som 24 verkligen bör tas med i genren. Andra hävdar för sin plats i världen av spion-fi, eftersom förutsättningen att Jack Bauer ska rädda världen på 24 timmar regelbundet är ganska långt kastade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.