Vad är Slumming?

Slumming är slang för nedlåtande en anläggning eller plats främst upptagen av de långt under en egen socioekonomisk klass, oftast till förmån för underhållning eller äventyr. Smuggling av eller snålhet kan också finnas skäl för Slumming. Begreppet förknippas ofta med barer och restauranger, (t. ex. "Let's go Slumming på Röda Servering ," ) eller med ökända stadsdelar som har tjänat oönskade rykte.

Även Slumming används i modern slang, har tanken på Slumming för underhållning funnits i över 100 år. På 1840-talet, turer genom ökända slumområden som "Five Points" New York markerar en tid då Slumming var på modet. (Denna locale var avbildad i Martin Scorseses film 2002, Gangs of New York. )

Londons mest ökända seriemördare Jack the Ripper mördat flera prostituerade hösten 1888, många från en fattig del av London som kallas Whitechapel. Turer snart gav middle-Viktorianerna klass genom det fattiga området för att se firsthand där så många av de chockerande mord inträffat.

Även om det kan verka absurt och även voyeuristiska att betala för turer genom slumområden, är praxis vinner mark i dag. Vissa kallar det "verklighet Touring, är" slum turnera ", eller i stället för turism," poorism. "Tanken att komma bort från vitkalkade turist för en verklig smak av livet som det verkligen är för miljontals människor varje dag. är den nuvarande trenden mot slum turism till stor del tillskrivas Marcelo Armstrong i Brasilien, som under 1992, började ta turister till Rochina , en stor kåkstad eller favela i Rio de Janeiro. Slum turismen fortsätter att växa i Brasilien, Indien, Mexiko, Afrika och andra länder. Enligt vissa uppgifter operatörer uppges hoppas att väcka medvetenhet (och i vissa fall kontanter) till de områden, medan kritiker hitta "poorism" osmakligt. Enligt en artikel i New York Times publicerade mars 2008, åtminstone några av de turister som har varit på slum turer hävdade erfarenhet förändra deras liv.

Medan slum touring kan infunderas med en altruistisk syfte för vissa, är detta inte fallet med "Slumming. "Det nedsättande ord kan användas med humor, men att hänvisa till en institution eller språk som är mitt eller överklass, men inte upp till de normer som gäller för den som gäller den. Till exempel en kändis som regelbundet butikerna på Rodeo Drive kan skämta om Slumming på Beverly Center, eller en fotboll mamma kan skämt om Slumming med rabatt avdelning kedja än shopping i köpcentret.

Generellt dock "Slumming" är en våghals handling som innebär en viss risk och fara. Det är en förväntad färgglad upplevelse som tar människor från deras komfortzoner och släpper in dem i en annan miljö för ren sparkar, för "street creds" (gata trovärdighet), eller av andra liknande skäl.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.