Vad är R och R?

R och R är en term som först användes av militären för att stå för vila och rehabilitering. De flesta människor felöversätter det som vila och avkoppling, eller vila och rekreation. Det är i sådana allmänt språkbruk, att man verkligen kan använda R och R: någon av ovanstående. Däremot skulle en soldat använder det i en formell mening att översätta till vila och rehabilitering. Den militära översättningen av R och R betyder inte att soldaterna kan göra mycket för att återställa en typisk semester. De flesta soldater dra nytta av den rehabiliterande processen att blanda med civila, och tar en paus från den spända förhållanden som tjänstgör inom försvarsmakten ibland föder. För en del i det militära, R och R kan orsaka problem. Till exempel sjömän har ofta en mycket svår tid anpassning till livet på land på grund av deras trånga och begränsade levnadsvillkor till havs. R och R kan faktiskt ge någon ro, eftersom soldater kan gå igenom några dagar anpassning till den vidöppna frihet tillåts genom att vara på land.

För de som inte i det militära, R och R används ofta för att hänvisa till att ta en semester eller deltar i något roligt. Till exempel tar en arbetstagare några dagar för att spela golf, och säger till sina kompisar, "Jag har tre dagar på R och R kommer upp. " R och R inte ger alltid det behövs avbrott från arbetsmiljön. En enda arbetsplats mor, som använder sin R och R tid att städa sitt hus, ta hand om sina barn, och gör all shopping är vanligtvis inte omfattas av de R-och R gången hon får. Hennes familj får nytta av detta, men i huvudsak mamma är fortfarande arbetar.

R och R som en förkortning kan stå för flera andra definitioner. Bland dem är Rock and Roll, Read and Review, Ta bort och byta ut, reparera och återvändande samt lagar och föreskrifter. I fängelset terminologi R och står R för att ta emot och frigivning av fångar. I näringslivet R och R är en förkortning som används av mänskliga resurser avdelningar att hänvisa till rekrytering och bibehållande.

Organisationer, som FEMA, att hjälpa till under naturkatastrofer användning R och R för insatser och återställande. Computer Techs kan använda förkortningen för att beskriva Ta bort och installera. Ytterligare, statistiker använder R och R betyda repeterbarhet och tillförlitlighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.