Vad är PBS?

PBS står för public service, och hänvisar till en grupp av TV-stationer genom USA och genom delar av Kanada som är ideell och privat ägo. Skillnad från de flesta standard stationer är PBS känd för radio och TV visar utan kommersiella avbrott. För att ha råd att köpa tv-serier, PBS-stationer samla medlem finansiering och finansiering från kommersiella sponsorer, som kanske kan köra en annons innan en show. Merparten av finansieringen för PBS kommer från den federalt finansierade Corporation for Public Broadcasting.

PBS började luften visar 1970, och har sänts på många lokala stationer under åren, över 350 vid senaste räkningen. Dessa fungerar inte på samma sätt en station som ABC och FOX gör. En PBS station kanske inte alltid luft samma program som gör andra PBS-stationer, och de verkligen inte hålla sig till samma sändning schema. Även om du kan hitta American Idol eller andra program av Fox Network på samtidigt i hela landet, kan du kanske hitta Masterpiece Theater vädring på en annan natt och i ett annat tidslucka från station till station.

Några PBS-stationer producera egna program. WGBH i Boston producerar flera kända pedagogiska visar, som Nova och Frontline . Men de flesta PBS-stationer ger inte mycket i vägen för ursprungliga planeringen och därför inte göra någon vinst när visar syndikeras eller släpps på DVD. Istället PBS-stationer licenser endast rätt att använda programmet ett visst antal gånger.

PBS har ingen central nyheter eller program avdelning, så tillgången på vissa program på PBS-stationer kommer att variera. Vissa program verkar alltid finnas tillgänglig på de flesta stationer liksom barnprogram, Sesame Street , och Arthur , och kvällen program som Natur , Mystery! och Masterpiece Theatre . Andra program kan kräva både medlem och företags sponsring för att finansiera de pengar som behövs för att betala licensavgifter.

PBS har också alltid varit känd för licensiering brittiska produktioner, ofta billigare än sina amerikanska motsvarigheter. Om du vill hitta Monty Python's Flying Circus på TV, såg du det på din lokala PBS station på 1970-talet. Många Masterpiece Theatre produktioner var också ursprungligen producerats av brittiska TV, vanligen via British Broadcasting Company (BBC).

Medlemskap i PBS är en viktigaste sätten för enskilda stationer betala för programmering . Inledningsvis genomfördes värvningsstrategi gång per år. Nu många stationer får bedriva kör tre till fyra gånger per år. Dessa enheter är ofta betraktas som en olägenhet av tittarna, eftersom de ofta plocka favoritprogram för rebroadcast och sedan avbryta dem ofta med löfte raster. Så irriterande som pant raster får, de är nödvändigt, nu mer än någonsin. När PBS började först vädring visar, var minimal konkurrens. Nu hela nätverk ägnas åt dokumentärer, till nyheter med liberala eller konservativa bents, till brittiska TV-produktioner, och barnprogram. Lite av detta fanns när PBS först blev populär och var bara konkurrerar med tre andra stora nätverk: ABC, CBS och NBC. Med satellit-TV nu ge människor med hundratals kanaler, förlorar PBS lite tittandet varje dag, och ofta misslyckas med att tillhandahålla unika tv.

PBS har också kritiserats för att vara med en liberal bias, eller konservativt, beroende på vem du pratar med. Många försök har gjorts att skära finansiering till Corporation for Public Broadcasting. Vissa tittare är också irriterad över att PBS nu vädras reklam före och efter program, eftersom ett av kännetecknen för varje station var sitt påstående att inte vädring reklam. Många anser också att planeringen har minskat i värde och intresse, fastän andra tycker fortfarande det tar lång tid att köra barnen visar är definitivt värt att titta på, och att de ibland kvällen visa liknar inget annat på tv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.