Vad är Karaoke?

Karaoke är en oerhört populär fritidssysselsättning som innebär sjunger texter av en låt medan åtföljs av inspelad bakgrundsmusik. Den tillåter människor att sjunga och tolka sina favoritlåtar medan avbrott i den ursprungliga sångaren. Karaoke har fått global popularitet, med särskild framgång i USA och Asien.

Även original allsång tekniken föddes i Kalifornien, den första allsång maskiner skapades och populärt i Japan under 1970-talet. Originalet maskiner betalar en liten avgift för att spela upp en inspelad version av en låt som kan sjungas i en ansluten mikrofon med en artist. De blev snabbt en populär form av underhållning på fester och restauranger i Japan, där musik och sång hade länge varit en traditionell ackompanjemang till festligheterna.

popularitet i denna form av underhållning sprids snabbt i hela Asien och Amerika, vilket ledde till skapandet av karaoke barer och lounger. Dessa platser får en hoppfull sångare att utföra för en publik, med högkvalitativa ljud att göra artister till verklig musikalisk underhållning för anläggningen. De som har besökt en karaokebar eller lounge kommer att notera att detta är en blandad påse, medan några amatör artister kan chock dig med oanad talang, oftare kombinationen av alkohol och mod kommer att resultera i hemskt OENIG överlämnanden. Om du väljer att besöka en sådan bar, gå med en känsla för humor, och eventuellt öronproppar för extrema situationer.

Moderna maskiner använder olika teknik för att förbättra upplevelsen för artister och publik. Många kommer att innehålla en bildskärm till projekt texter för sångerskan och publiken att följa med. Vissa innehåller bildskärmar för att göra upplevelsen mer lik en musikvideo. I hopp om att hjälpa de mindre begåvade konstnärer, en del moderna proffsmaskiner innehålla en pitch-modifier, som låter sångaren att sätta musiken i ett lämpligt intervall.

Nästa generation karaoke resultat har spridit sig till video spelkonsoler. 1985, den första allsång spel släpptes till Nintendo Famicon systemet. Nintendos Playstation 2 debuterade Karaoke Revolution under 2003, att döma och dela ut poäng till artister baserat på matchade tonhöjd, rytm och svårighetsgrad. Med spel som Rock Star och Guitar Hero , är hoppfulla artister får inte bara sjunga, men även spela de instrument som används i låtarna.

För många under 1980 och 1990, verkade karaoke en modefluga som lugnt skulle försvinna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.