Vad är Iguazu Falls?

Iguazu Falls är en grupp av 275 separata vattenfall av Sydamerikas Iguazúfloden. Från början till slut, den utspridda Iguazu Falls spänna över 1,67 miles (2,7 km). Ungefär en halv sjömil (900 m) på berget över vilket faller sänke faktiskt torr. Majoriteten av fallen är ca 200 fot (61 m) i höjd, men den högsta når höjder av 269 fot (82 m). är The Iguazu Falls ligger på gränsen mellan Brasilien och Argentina. Tekniskt cirka 66% av fallen är inom argentinskt territorium, och resten av fallen är på brasilianskt territorium. Mer specifikt är Iguazu Falls ligger i den brasilianska delstaten Paraná, och den argentinska provinsen Misiones.

Båda länderna har utsett nationalparker, som överlappar varandra, Iguazu Falls. I Brasilien är denna park heter Parque Nacional do Igua? U, som det anstår den portugisiska stavningen av ord han. Likaså i Argentina är det spanska namnet för parken Parque Nacional Iguazú.

Devil's Throat, anses vara den mest spektakulära delen av Iguazu Falls, är en U-formad klippa 490 fot (150 m) bred och 2. 300 fot (700 m) lång. Devi's Throat kallas Garganta do Diablo på portugisiska, och Garganta del Diablo på spanska. Devil's Throat är den populäraste platsen för turister vid Iguazu Falls, även om någon del av fallen är imponerande. Bergsklättring och vattensporter erbjuds även till Iguazu Falls. Ett annat särskilt imponerande inslag i Iguazu Falls är det dimma, som kan öka från Devil's Throat till höjder på 500 fot (150 m). Det totala flödet av vatten över Iguazu Falls är vanligen mellan 350. 000 och 400. 000 liter per sekund (1. 300. 000-1,500,00 L).

Det går Iguazu Falls kunna uppnås genom den brasilianska staden Foz do Igua? u i Paraná, eller från Argentina genom Puerto Iguazú i Misiones. Forsen kan också nås genom Ciudad del Este i grannlandet Paraguay. Den vanligaste kopplingspunkt från Brasilien är en stig nära Garganta do Diablo. I Argentina, en så kallad tåg Tren de las Catartas levererar besökare tittar punkter längs forsen, men Devil's Throat är den mest besökta av dessa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.