Vad är Graceland?

En av de mest besökta hem i Amerika är en georgisk Colonial-style mansion ligger i Memphis, Tennessee. Hundratusentals människor från hela världen kommer att hylla den herrgård sista person, en sångare och skådespelare från närliggande Tupelo, Mississippi namn Elvis Aaron Presley. Presleys hem och cirka 13 hektar mark som omger den bestå av turistattraktionen kallas Graceland. För många Presley fans, har en trek till Graceland bli mer av en religiös pilgrimsfärd än tillfälliga besök. The Civil War-era utgivare av en Memphis tidning, en man vid namn SE Toof ägde ursprungligen en 500 hektar stor gård kallas Graceland för att hedra sin dotter, Grace Toof. Grace småningom ärvde egendomen, men inte för att bygga den kostsamma herrgård i samband med Graceland i dag. Några av de ursprungliga fastigheten såldes till slut iväg till utvecklare, men Grace systerdotter Rut och hennes make läkaren Dr Thomas Moore ärvt en del av jordbruksmark. Det var Moores som beordrade byggandet av Graceland herrgård 1937.

Tjugo år senare, en ung artist letar efter en mer avskild plats än hans nuvarande hem i Östra Memphis köpte Graceland egendom för cirka $ 100,000 (USD). Med tiden skulle Elvis Presley flytta många av hans familjemedlemmar till herrgården och lägga till en betydande del av livsrum till den ursprungliga byggnaden. En skräddarsydd GALLERGRIND dekorerad med två musiknoter blev berömda ingången till Memphis gården fortfarande känd som Graceland.

Som Presleys berömmelse och förmögenhet växte, Graceland blev mer av en privat tillflyktsort från påtryckningar stjärnstatus. Även fans ofta läger ut framför portarna till en skymt av sin idol, gjorde Graceland ger en känsla av trygghet för Elvis och hans växande omgivning av musiker, assistenter, anhöriga och ett tätt sammansvetsat gäng vänner informellt kallas "Memphis Mafia". Elvis skulle ofta slänger man för skådespelare i sin stor del forgettable filmer, och till slut beställde en inspelningsstudio för hans källare.

Även om Elvis Presley ägde flera hus och lägenheter, förblev Graceland hans primära bostad till den dag han avled i augusti 1977. Flera Presley familjemedlemmar fortsatte att bo i Graceland efter hans död, men hans före detta fru Priscilla och deras enda dotter Lisa Marie så småningom fick kontroll över Graceland gården och det öppnades för allmänheten 1982. Elvis fans äntligen tur områden i huset såsom Jungle rummet, komplett med en inomhus vattenfall och tropiska dekor. Annat rum innehöll tre TV-apparater, medan andra reflekteras smak Linda Thompson, en av Elvis Presley's sista flickvänner.

Idag kan besökare till Graceland besöka ett museum med motiveringen som visar många av Elvis Presley kostymer, personliga tillhörigheter och musikaliska utmärkelser. Den andra våningen i Graceland herrgård dock fortfarande strängt förbjudet område för allmänheten och även de flesta av personalen. Besökare som står i foajén till första våningen kanske inte ens inser att de står direkt under badrummet där Elvis Presley dog. Hemlighetsmakeriet kring andra våningen i Graceland har fått mer än några konspirationsteorier om Elvis bortgång, men det finns gott om andra utställningar att utforska på grund av Graceland, däribland Memorial Garden innehållande den slutliga rastplatser för Elvis Presley och hans föräldrar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.