Vad är Glamping?

Idén om grov det under en campingtur kanske låter lockande om det inte vore för de buggar, vilda djur, plötsliga stormar, läckande tält, stinkande sovsäckar och tveksamma mat. För ett antal personer, blir deras första camping drabbas ofta deras senaste, men det finns nu en camping alternativ växer i popularitet. Välkommen till en värld av glamorösa camping, annars känd som glamping . Organiserade glamping resor har alla av exponeringen för naturen som traditionell camping resor, men de bekvämligheter som finns på campingen vida överstiger något de flesta campare någonsin har upplevt.

Under en typisk glamping resa, till exempel, är de tält ofta inredd i ljusa designer färger och material, inte oliv grå duk tält från förr. Dessa tält kan vara riggad för elkraft, vilket innebär att passagerarna kan fungera apparater, läslampor och kontroller klimat. Glöm stinkande sovsäckar ut på stenig eller insekt-infekterad mark, liksom. De som har gått glamping får sova på full storlek luftmadrasser, eller ens regelbundet resårmadrasser från Outfitters.

Många glamping resor inte innebär samma typer av utflykter erbjuds av den traditionella äventyr grupper, såsom safaris, vandring och forsränning, men fokus ligger ofta på bekvämligheten för gästerna. Bekväm transport fås vanligtvis från campingen till utflykten och tillbaka, och guider ansvarar för att tillhandahålla sådana bekvämligheter som full-rätters måltider tvättar kläder på en gäst återkomst till lägret. Vissa glamping resor är mer primitiva än andra, dock så att gästerna kan faktiskt få uppleva lite obehag medan glamping.

Tanken glamping tycks ha inspirerats av erfarenheterna av unga, rika underhållare och modeller på utomhus evenemang såsom konserter open air rock. Många rika concertgoers undrade om det kan vara möjligt att undvika de yttre tecknen på ett varmt tält på en lerig område bara för att njuta av en föreställning eller naturen. Flera äventyr grupper såg en möjlighet att tillgodose behoven hos desillusionerad campare som ville uppleva de positiva aspekterna av camping utan så många negativa. Därmed omfattar begreppet glamping föddes.

Många företag som är specialiserade på camping utrustning och materiel har skapat high-end eller designer redskap under åren, men få campare ville ses som transporterar färgglada tält eller förpackningar om gourmet mat. Med den ökande populariteten för glamping dock Många blivande campare är nu köper upp designer campingutrustning och andra bekvämligheter innan han på egen glamping resor. Även personer med mer blygsamma budgetar upptäcker det nu är acceptabelt att ta med några mer komfort ex medan camping utomhus. Även glamping kan fortfarande vara en nischad marknad, kan de ge människor möjlighet att uppleva hela naturen, inte bara dess insekter och dåligt väder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.