Vad är Equilibristics?

Equilibristics är en filt term för en rad olika cirkus som innebär att balansera eller upprätthålla balans. Utbildning i equilibristics kan bli ganska omfattande, eftersom dessa konst kör allt från jonglering att hålla folk upp i luften med fötterna, samtidigt ligger i liggande ställning. Många cirkusar del demonstrationer av equilibristics, både i tältet och utanför, som marknadsföringsverktyg, och exempel på konst i denna disciplin kan ses i en rad andra inställningar också, allt från nattklubbar till parader.

Några välkända exempel på equilibristics inkluderar jonglering, Baton snurrande, enhjuling ridning, stilt gå, gå balansgång, och en del akrobatik. Som ni ser täcker denna disciplin ett antal tekniker, både med och utan rekvisita och prestanda equilibristics kan också innebära team av utbildade artister. Många bragder equilibristics är ganska fantastiskt att titta på, till exempel vissa människor kunna hantera mycket stora objekt med upp fötter och ben från liggande ställning, utföra konster som snurrar kanoter under prestanda.

Beroende på vilken typ av equilibristics någon vill lära sig, finns ett antal sätt att få utbildning inom denna disciplin. Vissa människor går till cirkusskola, lära sig om olika cirkus tekniker utöver equilibristics. Cirkusskola lägger vanligtvis en betoning på samarbete mellan medlemmar, med folk lära sig konster och knep i branschen medan de ägnar sig åt fysisk träning som ibland kan vara ganska tuffa.

Människor som vill lära sig saker som enkelt jonglering och enhjuling ridning kan ofta ta helg workshops där de lär sig grunderna, och vissa människor också lära sig från böcker och instruktionsfilmer. Det viktiga i equilibristics utbildningen är praktiken, begåvade människor måste leva varje dag för att hålla sig smidig och förfina deras känsla av balans. Vissa människor tycker att det hjälper att träna med en instruktör eller någon som är kompetent, att plocka upp råd och andra praktiska färdigheter.

Eftersom equilibristics innebär att behålla balansen i utmanande situationer, ofta ser helt fantastisk. Många cirkusar använder equilibristics föreställningar i PR parader och utanför sina anläggningar för att dra folk i, som förekomsten av många equilibristics akter är lockande och iögonfallande. Sådana artister är också ibland deltar i kampanjer för nattklubbar och olika evenemang, hålla gästerna och intresserad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.