Vad är Castro?

Castro är ett distrikt i staden San Francisco, Kalifornien som förmodligen är mest känd för sin mycket aktiva och ut homosexuella. Historien om Castro är faktiskt mycket äldre, det var ursprungligen en förort bebos huvudsakligen av skandinaviska invandrare, och en del ett arv från det skandinaviska befolkningen utsatts för, bland annat en finsk badhus. Det här kvarteret är ett populärt stopp för besökare till San Francisco som är intresserade av stadens homosexuella kulturen på displayen.

Kärnan i detta distrikt är Castro Street, uppkallad efter Jose Castro, en förgrundsgestalt i Kalifornien tidiga historia. Som regel är de gränser Castro Street överens om som Market Street i norr till 19th Street i söder, med distrikt som kör väst till öst mellan Eureka Street Church Street. Den MUNI tunnelbana med hållplats vid Castro och Market Streets, och F Spårvagn linje också löper genom stadsdelen, tillsammans med ett urval av bussar. Den demografiska karaktär Castro började flytta i kölvattnet av andra världskriget, när kvarteret hade en mer förorts känsla, och ex-militär, av vilka många var bög, började bosätta sig i området. Av 1960-talet hade Eureka Valley-området, som hyser Castro, blivit bestämt medelklass, och på 1970-talet, det kom att ses som en homosexuell mecka.

Idag är det Castro långt ifrån en working-class neighborhood. San Franciscos skändligen höga hyror tillvägagångssätt stratosfäriska nivåer i Castro, med några homofile och lesbiska klagat över att de höga hyrorna har gjort det mycket svårt att leva. Traditionellt gay började också flytta demografiskt än en gång i början av 21: a århundradet, då många familjer började flytta in i grannskapet, uppfattar det som trygg och trivsam. kan ett antal olika landmärken ses i Castro, inklusive ett urval av berömda gaybarer, Castro Theater och olika parker och torg, som Harvey Milk Plaza, tillägnad en av Castros mest kända invånare . Stadsdelen har också ett antal gay-orienterade butiker, tillsammans med ett urval av restauranger.

Detta kvarter ofta bedecked med regnbåge flaggor, en symbol för de homosexuellas gemenskapen, och under Gay Pride, ett antal stolthet inriktade evenemang anordnade i Castro. Castro är också känd för sina hesa Halloween party, som staden San Francisco har försökt undertrycka sedan 2006, då flera deltagare besköts och skadades.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.