Vad är Boondocking?

Termen "boondocking" används för att hänvisa till camping i fritidsfordon (RV) utan tillgång till bekvämligheter, vanligtvis i en avskild plats. Du kan också höra boondocking kallad fri camping, torr camping, eller oberoende parkering. Det finns flera skäl att välja att Boondock stället för att använda utsedda RV camping områden, alltifrån en önskan att vara på ett mer avskilt område en önskan om att spara pengar på camping avgifter. Det finns en viss tvist i RV samfundet om exakt vad boondocking innebär. De flesta människor är eniga om att begreppet innebär brist på bekvämligheter och ett visst mått av självförtroende, men gränserna för boondocking variera beroende på vem man talar med. Exempelvis skulle en person säga att driva RV el och fristående VVS-system som är oberoende av bekvämligheter skulle betraktas boondocking, medan andra hävdar att användningen av el skulle strida mot antagandet av "grovbearbetning det. "

För boondocking att arbeta, folk måste tänka framåt. Vissa människor outfit deras fritidsfordon specifikt boondocking i åtanke, förse dem med extra vattentankar förvaring, toaletter kompostering, solpaneler och energieffektiva apparater och andra åtgärder för att göra det möjligt för RV att bli självförsörjande i dagar eller veckor. Övriga campinggäster, som bara kan Boondock för en natt eller två då och då, får inte göra några ändringar i sina fordon för att tillgodose boondocking. Eftersom boondocking ofta handlar om att i ett område där camping eller parkering är tekniskt förbjuden , boondockers har en väl etablerad ära kod som innehåller föreskrifter vilja städa upp efter sig själv och hjälpa andra campare på om de verkar vara i behov av hjälp. På detta sätt boondockers hoppas att få ett rykte som artig, respektfull människor som inte är intresserade av bråk eller bryta mot några lagar än de som begränsar camping verksamhet.

Några boondockers hävdat att de innehar den relativa avskildhet som boondocking ger, och de pekar på att vissa parker med bekvämligheter är inte så trevligt att bo i, med dåligt underhållna utrymmen och trångt campingplatser. Sådana läger är inte riktigt vad de flesta människor har i åtanke när de tänker på en semester nära naturen, vilket leder boondockers att slå ut på egen hand roligare camping platser. Andra uppskattar bara de besparingar som parkering i frizoner, hävdade att parkeringsavgifter för husvagnar är ofta höga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.