Vad är Boggle?

Boggle ® är ett ordspel utvecklades 1972 av Alan Turoff. Det marknadsfördes först av Parker Brothers, som nu är ett dotterbolag till Hasbro Company. Spelet tilltalar många, och är utmärkt för att spela på familjen spel natten, eller i stora grupper. Boggle ® är speciellt populär bland Scrabble ®-spelare, eftersom det tar mycket kort tid, tre minuter, spela en runda, men tester förmåga att snabbt hitta så många ord som möjligt.

Reglerna i Boggle ® ; är ganska enkla att följa. Av att spela spelet hemma, spelare skaka och sedan ordna sexton kuber, alla med en enda bokstav per ansikte (Q är ett undantag och medel Qu), i en fyrkant. Spelarna kommer överens om acceptansen för olika ord, som de som innehåller svordomar, och kan komma överens om att använda en specifik ordlista. För dedikerade bogglers är ordboken val vanligtvis The Official Scrabble Players Dictionary . Varianter av spelet sker bland annat genom 25 kuber att bilda en 5 x 5 rutor, som kan hjälpa till att hitta mycket större ord. är en tid Turner, eller äggklocka anställts för att ge spelarna tre minuter att skriva ner så många ord som möjligt från kubik uppsättning bokstäver. Orden måste vara minst tre bokstäver, och bokstäver skall stå intill varandra när de bildar ett ord. Ett enda ord kan inte anställa en enda kub mer än en gång, men du kan röra sig vertikalt, horisontellt eller diagonalt till nästa bokstav för att bilda ett ord.

Standard regler kräver för spelare att läsa upp sina ord i I slutet av varje runda. Eventuella dubblerade ord är inte rankats. Dedicated Boggle ® spelarna försöker att se längre och mindre vanliga ord, för att få högre poäng och för att undvika ord dubblering av andra aktörer. Lägre poäng är vanliga när den grupp av spelare är stort. Om du bara spelar med en eller två andra personer, högre poäng vanligen råda. är unika ord poängsätts av längden. Tre och fyra ord brev Garner en poäng styck, fem brev ord tjäna två punkter, sex och sju ord brev tjäna tre punkter, och allt över sju bokstäver tjänar elva punkter. Kom ihåg i de flesta spel måste du vara den enda person som finner ordet för att tjäna poäng. Vissa spel avslutas med en nolla slips när spelare är lika matchas i ordkunskap. Boggle ® spelare kan tillbringa sin tid åt att finna den största möjliga ord, i stället för att bry sig med kortare vanligare ord, för att vinna rundan. Största möjliga ord är sjutton bokstäver långt, som Q räknas som två bokstäver, Qu. Sjutton skrivelse ord, som inconsequentially, är endast möjlig på en boggle ombord som innehåller Q kakel.

Det finns flera Internet Boggle ® webbplatser som WEBoggle, som tillåter dig att spela online. Om du är en sammanfattning maskinskriverska kan du värdering vanligtvis mycket högre i den tilldelade tiden än vad du skulle göra om du handstil orden. WEBoggle betyg lite annorlunda än de traditionella Boggle ® spel. Alla spelare ges en individuell värdering, och även får en lista med unika ord han /hon hittade. Dubblerade ord räknas, eftersom över 100 spelare får delta i ett enda spel. Svordomar är tillåtna, så detta kanske inte är den bästa platsen för unga spelare. Ytterligare tyvärr kan vissa dataprogram hitta de flesta ord på ett Boggle ombord på mindre än fyra minuter, och fuskarna finns. Trots detta kan spelet fortfarande vara roligt och mycket beroendeframkallande för lexophiles.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.