Vilka är Cliffs of Moher?

Cliffs of Moher, känd som Aillte en Mhothair i iriska, är en av de mest populära turistmålen i Irland. De anses allmänt en spektakulär can't-miss stanna på varje tur. Klipporna ligger nära Burren området i grevskapet Clare, som gränsar till Atlanten.

På sin högsta punkt, Cliffs of Moher är 702 fot (214 meter) hög och ca 393 fot (120 meter) vid sin lägsta. De sträcker sig längs Atlanten i ungefär fem miles (8 km). Besökare på klipporna kan gå ut till kanten och titta ner i havet nedanför, vilket är en vacker syn på någon dag. Resenärer rekommenderas att klä sig varmt på grund av det kyliga, fuktiga vädret, och vara försiktig när man går längs kanten av klipporna, som avdelningar skulle ge vika. Synlighet varierar kraftigt på klipporna på grund av dimma, men klara dagar, utsikten är fantastisk.

Från många synpunkter ovanpå Cliffs of Moher, besökare kan se några av Irlands andra berömda landmärken. Dessa inkluderar Galway Bay och Aranöarna, tillsammans med några av bergen i Connemara, de tolv Pins och Loop Head söder. Även förekommer på Cliffs of Moher är O'Brien's Tower, ett fågeltorn byggdes 1835 av Sir Cornelius O'Brien, en ättling till Brian Boru. Brian Boru var hög kung i Irland från 1002 till 1012. Tornet är en bra utsiktsplats på en klar dag, där du kan se Doolin i norr och Hag's Head i söder. Du kan utforska Cliffs of Moher dig själv eller delta i en guidad tur. Guiderna kommer att förklara historien och ekologiska betydelsen av klipporna. Det finns också en besökares center beläget på klipporna för att lära dig mer. Den miljövänliga center är inbyggd i en bergssluttning och har ett antal interaktiva medier Utbildningscenter. Det är också möjligt att ta en båtresa och visa Cliffs of Moher från havet nedanför. Många turer besöker även öarna Aran på samma resa, så det kan vara en rolig och intressant sätt att tillbringa dagen. The Cliffs of Moher är också betecknas som ett särskilt skyddsområde för några av Irlands cliff-häckande sjöfågel, inklusive Atlantic Puffin, Razorbuill, Chough och fiskmås, så du kanske kan få en glimt av vissa fåglar också.

Surfa på Cliffs of Moher är också populärt. Den " aill Na Searrach ," Irlands största våg på 35-40 fot (10-12 meter), raster strax nedanför klipporna. Ingen resa till Irland är komplett utan ett stopp vid Cliffs of Moher.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.