Vilka Andamanerna?

Andamanerna är en vacker ö kedja som är politiskt en del av Indien, men geografiskt mycket närmare till Thailand och Burma (Myanmar). Kedjan omfattar ca 300 öar, varav de flesta är obebodda. Det Andamanerna är välsignade med särskilt tydliga havsvatten, korallrev och sandstränder.

Andamanerna har en befolkning på 360. 000, bestående huvudsakligen av invandrare från indiska fastlandet. Den ursprungliga Islanders några som fortfarande överlever, är infödda stammar etnisk anknytning till Indien. Den totala landyta är ca 6500 kvadratkilometer (2500 sq miles)

Utlandsresor till Andamanerna har först nyligen blivit tillåtet. Resa till huvudstaden Port Blair, är för närvarande endast tillgänglig från Kolkata (Calcutta) och Chennai (Madras), och finns med flygplan och sporadiskt med båt.

luxuöst boende är knappa är resor svårt och de få turister som besöker Andamanerna, besluta att tälta eller bo på pensionat spartan. Liv på Andamanerna, utanför Port Blair, är som man kan förvänta sig i tropikerna: ett lugnt tempo och avslappnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.