Vem är kapten Jack Sparrow?

Kapten Jack Sparrow är huvudpersonen i en serie av Disney filmer känd som The Pirates of the Caribbean. Trilogin består av The Curse of the Black Pearl (2003), Dead Man's Chest (2006), och At World's End (2007). Filmerna är delvis baserade på Disney åka med samma namn, som har varit en klassisk sedan början av parken.

Captain Jack Sparrow spelas av Johnny Depp, som fick en Oscarsnominering och mycket kritisk bifall för sin prestation. Depp blev den första skådespelaren någonsin att bli nominerad till en Disney-film, och en av de få tjäna en kandidat till en komedi. Depp har sagt att han var inspirerad av Rolling Stones gitarrist Keith Richards när du skapar persona kapten Jack Sparrow, och att han föreställde pirater till motsvarande rockstjärnor. Detta är långt från bilden direktören hade när han gjuten Depp som huvudpersonen: han väntat mig något mer likt Errol Flynn, med några parodi kastat in för komedi. Johnny Depp tog helt över karaktär, vilket resulterade i kapten Jack Sparrow som vi nu vet.

Captain Jack Sparrow sägs ha fötts i British Colonial Indien, och arbetade under flera år för handelsbolag och handelsfartyg. Han blev en pirat med kraft snarare än val när han utan en grupp slavar och blev stämplad som förrädare av Cutler Beckett, en rik aristokrat som ibland hyrs Jack Sparrow för småjobb. Kapten Jack Sparrow kom så småningom till kommando The Black Pearl, det fartyg han använder för sina resor och äventyr. En förbannelse som ålagts Sparrow's upproriska besättning gjort dem till de levande döda, ett faktum som avslöjas först i slutet av den första filmen.

Captain Jack Sparrow bär en lätt dramatiserad version av en riktig pirat kläder. Färger och material varierar något från film till film, men bara tränade ögon skulle kunna upptäcka skillnaderna. Jack Sparrow bär sitt hår i dreadlocks, har ett bockskägg, och bär några bitar av smycken, inklusive fyra ringar, två bälten med många prydnadssaker och bitar av animaliskt eller humant ben runt halsen och midjan. Kapten Jack Sparrow äger också en kompass som istället pekar mot norr, pekar på innehavarens mest ville besittning eller lust. Kompassen var en central punkt i den första filmen, eftersom det hjälpte tecken lokalisera den skatt som avslöjade Jack Sparrow sanna identitet.

Captain Jack Sparrow mest kända egenskap är hans Skrytsamheten promenad, som ofta har beskrivits som en aning berusad. Hans tal är sluddrigt och han tycks vara i ett konstant tillstånd av desorientering och förvirring, som man kan tillskriva hans förkärlek för rom, men det är mer än sannolikt en del av hans extravaganta persona.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.