Vem är Simpsons?

The Simpsons är en animerad TV familjemedlemmar som är med i en populär tv-show med samma namn som började vädring på Fox tv-nätet den 17 december, 1989. The Simpsons kretsar kring livet för fem familjemedlemmar till den fiktiva staden Springfield. Matt Groening, amerikansk serietecknare, manusförfattare och producent, skapade tv-show. Gröning är också författaren till en vecka tecknad serie som heter Life In Hell samt skapare av en annan Fox animerade TV-serien, Futurama . The Simpsons började som en serie animerade kortfilmer tills det blev så småningom till sitt eget halvtimme bästa show time television som är högt uppskattade och har rönt många utmärkelser under hela löptiden.

De fem närmaste familjen Simpson är Homer, Marge, Bart, Lisa och Maggie. Homer Simpson är en ganska fånig, öl-älskande far vars uppgift är säkerhetsinspektör på lokal kärnkraftverk. Marge, hans hustru, stannar hemma med sina tre barn och arbetar hårt för att hålla familjen i balans. Bart, som är tio år och deras äldsta barn, är en bråkstake liksom en självutnämnd underachiever. Hans syster Lisa, åtta, är tvärtom som ett moraliskt centrerad tredje klass geni som råkar utmärka sig på att spela barytonsaxofon. Little Maggie, den yngsta Simpson vid en ålder, som ger sin egen speciella visdom genom att inte säga något alls och istället suger på en napp.

Några andra anmärkningsvärda tecken på The Simpsons är: Abraham Simpson, den senile farfar, Ned Flanders, the Simpsons "överdrivet religiös granne, Charles Montgomery Burns, ägare av kärnkraftverket och Springfield mäktigaste medborgaren, Krusty, Springfield största kändis och, och Seymour Skinner, rektor för Springfield Elementary School och Bart Simpson's nemesis. Staden Springfield värd många andra mindre kvarter tecken som spelar i livet för att Simpsons och bidra till deras äventyr i varierande grad från show till show. Vissa spelar en roll i många avsnitt, medan andra har gjort framträdanden på showen så lite som bara en gång. Det avsnitt av The Simpsons har omfattat en rad olika teman som vuxit fram under lång livslängd av programmet, som också råkar vara den längsta kör situationsanpassat amerikansk komedi eller sitcom, genom tiderna. Programmets huvudsakliga teman kretsar kring de aspekter av typisk amerikansk familj från synpunkt av en mycket dysfunktionell amerikansk familj. The Simpsons , som har sänts över 400 avsnitt, har omfattat många olika ämnen också, bland annat religion, politik, samhälle, nöjesbranschen och många fler, ibland omfattar flera teman inom en enda episod.

The Simpsons har gett upphov till en miljard dollar merchandising industri som har gett tusentals olika Simpsons-relaterade produkter, inklusive DVD-skivor, t-shirts , videospel, CD-skivor, en temapark ride, en film och mer. Det har också varit många böcker skrivits om föreställningen och många studier har gjorts om dess olika teman, kulturella referenser och kulturella inverkan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.