Vem är Luke Skywalker?

Luke Skywalker är en stor fiktiv figur som förekommer i den välkända science fiction-saga Star Wars , skriven av George Lucas. I berättelsen är Luke Skywalker ett av två barn som produceras av en förbjuden äktenskap mellan tecken Anakin Skywalker och Padme Amidala. Uppfyller en gammal Jedi profetia, kämpar Luke Skywalker med sitt arv och hittar ett sätt att återställa balansen i ett krigshärjat galax.

I Lucas berättelse, lär Luke Skywalker hans far Anakin, som var en Jedi Knight som blev förbrukas av mörka krafter och nu sitter i den högra av en ond kejsare som skurkaktig Darth Vader. Hans mor dog Padme i barnsäng. Även Luke Skywalker liv började som en bondpojke undanstoppad på den lilla planeten Tatooine, upptäcker han att han besitter de kunskaper som krävs för att bli en Jedi Knight, skyddande krafter bra.

Även om tidigare delar av berättelsen börjar år innan Luke Skywalker är ens födda, ingående av historien är till stor del baserat på hans existens. Hans tidiga barndom går omedvetet gömd och skiljas från sin syster, Leia Organa, som han aldrig trodde fanns. Han blir en stridspilot och senare utvecklar och vässar sina Jedi-färdigheter under ledning av Jedi Masters Obi-Wan Kenobi och Yoda. Beväpnad med sin fars lätta saber, är hans svåra situation för att störta den onda galaktiska imperium som hotar universell demokrati, vilket han gör med hjälp av berättelsen andra stora tecken.

Star Wars blev en viktig film 1977 med lanseringen av den fjärde i en serie av sex delar film saga som ingåtts med tredje episoden i 2005. Avsnitt IV, V och VI alla inslag Luke Skywalker, spelad av skådespelaren Mark Hamill. Andra stora tecken som ingår i sagan under Luke Skywalker existens omfatta Han Solo, Chewbacca, R2-D2, C3-PO, och Lando Calrissian.

Luke Skywalker, tillsammans med flera andra karaktärer ur berättelsen har blivit centrum av en kultstatus. Historien har medverkat i serieromanen och tecknad form samt film. Lukes far, Darth Vader, är en av de mest kända film skurkarna genom tiderna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.