Vad kan jag göra i Singapore?

Singapore är en stadsstat belägen i Sydostasien. Det är en turist nav känd för sin shopping, renlighet och ordning, och progressiv mentalitet. Namnet Singapore härrör från den malajiska orden Singa , som betyder lejon och pura , som betyder stad. Det är en av de fyra ekonomiska "asiatiska tigrarna", tillsammans med Hongkong, Sydkorea och Taiwan. Singapore är en liten men rik nation med den 18: e högsta inkomsten per capita i världen.

Singapore, liksom alla rika kosmopolitisk stad, är hem till designerbutiker, world-class restauranger, och ett varierat nattliv. Staden är värd för många evenemang utomhus med band, ballerinor, och folk underhållning alla som kommer i mixen. Orchard Road, den största turist artär, är hemvist för en mängd gallerior med restauranger och butiker att tillgodose varje smak och budget, från McDonald's till dim sum, och Hello Kitty till Louis Vuitton. Turisten behöver inte gå långt för att ta prov energin i nationen, och även om han gjorde det skulle det vara en tröst att veta att transport i detta land är både billig och bekväm och engelska är utbrett.

Med allt som händer i denna otroligt engagerande stad, kanske det bästa man kan göra är först sitta ner och god mat. Singapore är känt för sin nyskapande kök, som är en blandning av kinesiska smaker, malajiska ingredienser, indiska kryddor, och kontinental stil. Bäst hade en av landets många spiltor Hawker mat, är Singapores maten delikat och en unik behandling. Bland de många måste-smak rätter Singapores chili krabba, kyckling ris, laksa, Hokkien räka noodes, fisk och gröt.

Efter en rejäl måltid, kan det vara en god idé att ta en promenad längs en av Singapores olika stadsdelar. Singapore är hem till en smältdegel av kulturer, och man kan hitta enklaver av olika etniska alla i hela staden. Turisten kan ströva längs Little India köpa sarees och snegla hinduiska tempel, kliva över till Chinatown för dimsum och köttgryta, och sedan strosa längs gatorna i Geylang Serai för lite malaysiska kulturen. Taxibilar och bussar också bedriva dessa rutter regelbundet och för mycket rimliga avgifter.

För något lite mer ekologiskt intresserade finns det Night Safari, en zoologisk äventyr utspelar sig i en lummig tropisk regnskog, och Dolphin Lagoon, där man kan obligation med unik rosa delfiner. Med över 900 djur stryker de expansiva grund av Singapore Zoo, bland elefanter, tigrar och lejon, natten Safari är en upplevelse man inte bör förbises. Meeting the Indo Pacific Humpback delfin firsthand Samtidigt är säker på att bli en oförglömlig del av familjens semester.

Och slutligen, för de känner behovet av att fly stad, skryter Singapore dess andel av häftiga tropiska stränder. Dess 60 + avlägsna öar är fulla av vatten parker, exklusiva semesterorter och spektakulära vyer bara väntar på att njuta. Sentosa är stället att gå för ocean-relaterade avkoppling, och det kan vara bra att veta att Malaysia och Indonesien (och resten av Sydostasien) är bara en buss bort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.