Vad är tävlingsprogram?

tävlingsprogram ger underhållande förströelser. The game show är lika gammal som en början till radio-och tv-sändningar, och många av oss växte upp tittar på TV tävlingsprogram på gång, bara för att föreställa sig att vinna alla dessa underbara priser. Oavsett om det är old-time favoriter som Queen for a Day och Lösenord , eller den mer moderna Deal or No Deal och Who Wants bli miljonär? ; tävlingsprogram är ett guilty pleasure som många människor hänge sig åt då och då.

Tanken på spel i sändningar inleddes i början av radio. Den första Game Show, kallad RÄTTSTAVNINGSTÄVLAN , debuterade 1938, och reklammakare flockades för att stödja det. Flera andra spel snabbt följt, inklusive den berömda $ 64. 000 fråga och populariteten för spelet visar var väletablerat. Pionjärerna inom svensk TV visste att TV-publiken troget skulle trimma in för att se sin favorit frågesport, och 1951, den TV-sända versionen av What's My Line föddes.

Celebrity framträdanden är ett populärt sätt att locka en tv-publiken, och Hollywood Squares förmodligen tog tårtan med minst nio kändisar featured varje spel. En annan populär game show featuring kändisar var $ 10,000 Pyramid , där tävlande var hopkopplad med stjärnor som ofta hade tveksamt game-playing talang. Flera berömda stjärnor dök upp på Dating Game , bland annat Michael Jackson, Arnold Schwarzenegger, och Sally Field. Från sin TV-debut 1965, Dating Game banade väg för singlar "tävlingsprogram som MTV: s Love Connection , och visar The Bachelor .

Spelare kan vara personer, som i verkligheten Game Show, Survivor , eller spelare kan bilda grupper, såsom i showen Family Feud , där familjemedlemmar tävla mot andra familjegrupper. TV-spelare kan väljas slumpmässigt från publiken, som i utställningen priset är rätt , eller kan bli utvalda för sin förmåga att spela spelet, som i TV-showen Jeopardy . Tävlingsprogram kan kräva att spelarna att lösa ett pussel, som i Wheel of Fortune ; recitera faktisk kunskap, som i Är du smartare än en femte-Grader? , eller vinner med ren styrka och beslutsamhet, som i American Gladiators.

TV-spel visar ge perfekt reklam hjälpmedel för att främja kommersiella produkter inom det visar sig. Formatet för en game show alltid inkluderar priser, ofta donerats av en villig kommersiell sponsor. Köksutrustning, möbler, semestrar och kontanter är bland några av de favorit gåvor som game show spelare kan tävla för. Även Förlorarna är vanligtvis erbjuds en guldgruva för skilsmässan presenter, ett annat sätt för producenterna TV-show att generera spänning bland publiken och främja ett mer kommersiella produkter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.