Vad är miljöturism?

Med ökad medvetenhet om den känsliga naturen på vår planet och dess skönhet, är det inte förvånande att det även har skett en ökad efterfrågan på resor till unika och märkliga miljöer runt om i världen, som kallas miljöturism. Miljöturism är fenomenet med ökande resa till platser för miljön. Det är resor som fokuserar på den ekologiska omgivningen för destinationen, som vanligtvis är en plats överfyllda med naturlig skönhet och förundran.

miljöturism kan omfatta resor till unika och hotade områden, exempelvis Galapagosöarna. Förutom att besöka platser för sin unika karaktär, många människor engagera sig i miljöfrågor turismen som en "voluntourism" mission-detta är en form av turism där människor reser till en destination för en kort tid som volontärer i viss kapacitet. När det gäller miljöturism innebär volutourism reser till ett ekologiskt känsliga del av världen att erbjuda stöd för att reparera den-såsom städning oljeutsläpp.

Begreppet miljöturism är att människor blir mer arbetar med den ekologiska och sociokulturella oro världen genom förstahandsinformation erfarenhet, och därmed bli mer aktiva i bevarandet och göra förändringar. Idén utvecklades i slutet av 1980 tillsammans med konsumenternas ökande medvetenhet om frågor kring bevarande och konsumtion. Inte bara är miljöturism ett äventyr i vildmarken syftar till att hjälpa rädda planeten, men även utvidgar den lönsamma resebranschen till utvecklingsländer där jobben är få och ekonomier kämpar. Även målen för miljöturism är välmenande, det får konsekvenser som följer av praxis. När människor reser till platser som historiskt varit disparately bebodda, förekomsten av ökade och nya populationer oundvikligen påverkar miljön och kultur platsen. Första påverkan på miljön kommer från att ta sig till destinationen. Resa till avlägsna platser där djurlivet frodas kan bli kostsamma för miljön att använda mer bränsle än en vanlig semester, ibland. Logi och boende är ytterligare påfrestningar den lokala miljön. Konstruera nya logi innebär ofta att förstöra ett naturligt ekosystem och föra en västerländsk livsstil till ett utvecklingsland innebär ofta felaktigt omhändertagande av ökade mängder avfall. I en sociokulturell bemärkelse, kan miljöturism presentera ett problem med fördrivning av människor och deras resurser såväl som hindrar och hotar deras dagliga tullen genom att införa nya svårigheter och kulturer.

Därför, i ett försök att mer effektivt nå målen i miljöturism, fokus på ansvar och hållbar turism har lagts till konceptet. Detta syfte, mer reglering för utvecklare skall kunna genomföras, utbildning uppmuntras för resenärer, tillväxt ledning är anställd. Med dessa åtgärder, lokalsamhällen har mer kontroll över bevarandet av sin omgivning och kultur samtidigt som de fortsätter att skörda frukterna av miljöturism.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.