Vad är ett sätt Homer?

Det är inte alltid möjligt för en publik medlem att fånga varenda liten detalj i en film eller förstå varje hänvisning i en komiker monolog. Vissa skämt eller ledtrådar eller andra obskyra detaljer kan bara börja vara meningsfullt på väg hem från teatern eller efter en andra visning. Denna typ av epiphany efterhand kallas ofta sätt Homer , eftersom det är samma ögonblick många publiken har det, på vägen hem. Ett sätt Homer kan en bakgrund detalj eller ett kryptiskt lite av dialog som inte verkar vettigt under den första visning. En film om en rasande alkoholhalt, till exempel, kan innehålla en scen där huvudpersonen ser en klassisk film på tv. Scenen får inte vara så klokt vid den tiden, men på hemvägen betraktaren kan inse klippet från en vanlig alkohol-tema film som Days of Wine and Roses . Hänvisningen skulle betraktas som en sätt Homer . En komiker kan också leverera mer avancerade eller cerebral skämt under hans stå-upp-rutin som kan visas att bomba med publiken på tid. I själva verket skulle komikern mest vilja kalla det ett skämt "sätt Homer" eftersom han känner till några publiken kommer att få den verkliga innebörden av skämt på väg hem från showen. Även om det inte vore en bra idé för en komiker att fylla hans eller hennes handling med cerebral eller fördunkla skämt, en tillfällig "vägen Homer" kan vara mycket effektiv. Komiker som Sara Silverman och den sena Mitch Hedberg är kända för sin användning av obskyra referenser eller intellektuell humor.

Vissa filmmakare som Coen och Zucker bröderna är kända för bland annat ett antal sätt Homer ögonblicken i sina filmer. Det kan ta flera visningar för att lägga märke till alla i-skämt, film Skojare och pop referenser kultur i filmer som Fargo och Flyg . I Alan Parkers film The Commitments , alla affischer i videobutiken främja den faktiska Alan Parker filmer, en detalj många tittare kan missa den första gången. Nästan alla avsnitt av komediserien Seinfeld innehåller minst en hänvisning till Superman, vilket skulle vara ett annat sätt Homer detalj för de som ser syndikerade repris av showen.

Ett sätt Homer ögonblick kan ofta vara ett tillfredsställande intellektuell eller pop kulturella "snack" efter åtnjuter stora drag av en väl utformad film för första gången.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.