Vad är ett pass för sällskapsdjur?

ett pass för sällskapsdjur är en handling som är avsedd att ge ett djur att passera gränserna utan att behöva utstå karantän. Pet pass infördes först i Storbritannien, ett land känt för sina drakoniska (och effektiv) karantän begränsningar för att hålla rabies utanför de brittiska öarna. Med tiden utökades husdjurspass koncept till andra EU-länder, och sällskapsdjur pass utfärdas också i USA, Nya Zeeland, Australien och flera andra länder runt om i världen.

Före införandet av passet för sällskapsdjur, när ett djur in i ett främmande land, kan det vara i karantän under en längre tidsperiod för att säkerställa att det var inte infekterade med skadliga sjukdomar. Om ett djur i karantän gjorde visa tecken på infektion, han eller hon kan komma att förstöras eller utvisas, beroende på den politik som värdnation. Förutom att vara stressande för djuret och dyrt för ägaren, kan karantän vara ett stort problem för administratörer, varav många välkomnade passet för sällskapsdjur. En typisk husdjurspass innehåller grundläggande information om djur, inklusive en bild, beskrivning och information om ägaren. Den innehåller också information om djurets mikrochip eller identifikation tatuering, sådana identifikationer krävs för sällskapsdjur som vill ansöka om sällskapsdjur pass. Sällskapsdjurspass ingår också ett bevis på rabiesvaccination och tester serologi för att bekräfta förekomsten av rabies antikroppar, och de omfattar undertecknad veterinärintyg. Förutom ett pass för sällskapsdjur, resande husdjur normalt också måste åtföljas av handlingar vittnar det faktum att djuret har granskats och godkänts som frisk. I vissa regioner, måste resa husdjur visar också bevis för behandling av fästingar, loppor och andra skadedjur, eller bevis på ytterligare vaccinationer. Utan detta bevis kan djuret hållas kvar vid gränsen och karantän. I ventilen som ett djur i karantän, skall ägaren betala kostnader för karantän, som omfattar boarding avgifter och veterinärkostnader för undersökning och beroende på politik, kan det inte vara möjligt att besöka djuret medan han eller hon är i karantän.

Det husdjurspass är inte standardiserat, och du bör vara försiktig när du skaffa ett pass för sällskapsdjur. Som regel är det en god idé att vända sig till ambassaden eller utrikesdepartementet i det land du vill resa till för att få information om sällskapsdjur pass och krav resor. Kontrollera att du använder en godkänd veterinär för undersökning och certifikat, eftersom inte alla veterinärer är godkända att skriva om sällskapsdjur pass, och du inte vill vara kvar vid gränsen på grund av en teknikalitet ringa!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.