Vad är ett flygbolag E-ticket?

A Traveler's värsta mardröm som används för att förlora en pappersbiljett. Vare sig på en buss, tåg eller flyg, förlora biljetter var en stor olägenhet. Eftersom tekniken har utvecklats och fler och fler resenärer bokar sina egna flyg på nätet, e-biljetten har blivit biljett val av flygbolag. En e-ticket är en elektronisk flygbiljett, eller elektronisk bokning . En resenär med en e-biljett inte en traditionell pappersbiljett. Istället skriver han ut sin reservation information, och ofta hans boardingkort, från e-post innan du beger dig till flygplatsen. Reservationen i bolagets datasystem.

E-biljett flygbolagen sparar pengar eftersom de inte behöver spendera pengar och porto utfärda pappersbiljetter. E-biljett är också mer tillförlitliga eftersom resenären behöver inte bero på post för att få sin biljett, eller på biljetter tingsnotarie vid flygplatsen, som kanske inte känner en biljett skulle hållas för resenären vid disken. En e-biljett är också billigare än en pappersbiljett. Amerikanska flygbolagen avgift rutinmässigt ca $ 20 US dollar (USD) att utfärda en pappersbiljett. Detta hjälper offsettryck och porto avgifter. Äldre resenärer vill ofta hellre ha en pappersbiljett, och kommer att betala den extra avgiften, men de flesta resenärer föredrar bekvämligheten med e-biljett.

Använda e-biljett består i allmänhet av att ha bokningen information som är tryckt och klar för inspektion. Om online check-in är tillgänglig, är resenären alltid rådas att dra nytta av detta förfarande. Om detta inte är möjligt, resenärer kanske kan checka in på elektronisk kiosken för flygbolag på flygplatsen, eller så kan de alltid checka in i kassan själv. När du checkar in i kassan, kommer resenären visa information om e-bokning av biljetter till agenten och har boardingkort skrivs ut där.

Även om alla stora flygbolag och de flesta större flygbolag i världen använder e-biljett, inte alla flygbolag gör. Det är alltid klokt att kolla om en e-biljett accepteras i kassan. Detta gäller i synnerhet för resenärer som flyger på en stor flygbolagets codeshare partner. Den största flygbolaget kommer troligen ära en e-biljett, men codeshare partner kanske eller kanske inte.

En e-biljett kan köpas direkt från ett flygbolags webbplats, från en resa webbplats eller från en resebyrå. Dock bör reservation information alltid skrivas ut och tillgängliga, eftersom datorer kan krascha och resenären kan behöva visa informationen till en säkerhetsvakt. Med en e-biljett, kan en resenär känna sig lite säkrare om statusen för hans flykt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.