Vad är ett charterflyg?

Även reguljärflyg skriva med jämna mellanrum för biljetter som köps upp till avresedagen av allmänheten, ett charterflyg oftast bokas långt i förväg som en del av ett privat paketresor.

Flest stadgor fylls av researrangörer företag, boka charterflyg som en del av en paketlösning som inkluderar boende, hyror och andra aktiviteter för en hel semester. Dessa tour företag charterbolag ett flygplan för en specifik dag och rutt och sälja platser själva. Ibland företag, skolor eller organisationer som kommer att boka ett charterflyg för att få ett bättre pris från flygbolaget.

Medan det tidigare ett charterflyg kan endast skapas genom en turné bolag under de senaste åren charterbolag har öppnat sina biljettförsäljningen till allmänheten. På grund av den rabatterade ränta, ett charterplan måste ständigt sträva efter maximal beläggning, mer än traditionella reguljärflyg. Det finns vissa allmänna uppfattningen att service på ett charterflyg kan vara av sämre kvalitet än standard service ombord, men detta är på intet sätt absolut. När du beställer en ett charterplan kan få några fantastiska erbjudanden genom att köpa självständigt, och vänta tills avresedagen är mycket nära. Denna strategi kräver en stor flexibilitet i tidtabellerna, men biljettpriset kan ligga långt under kostnaden för flygbolaget. Även reguljära flygbolagen kan ta ut ett högre pris för biljetter som köps några dagar före avresa, trygg i förvissningen om att platserna kommer att fortsätta att fylla i det sista, är charterbolagen inför den omvända situationen. De flesta människor köper charter köpa biljetter långt i förväg. Med en smalare vinstmarginal, eftersom avresedatum närmar sig, kommer charterflyget rusning för att fylla tomma platser, erbjuder kraftigt rabatterade priser. ett charterflyg oftast har mycket strängare straff än jämförbara reguljärflyg, ofta med låga eller inga bidrag för avbokningar. Många charterbolag lindras genom att du kan överföra din biljett till en annan person för ett litet straff.

På grund av de små vinstmarginaler och relativt små flesta charterbolag, kan vissa charterbolagen har minskat den finansiella stabiliteten jämfört med större flygbolag. Det har förekommit ett antal extrema exemplen på senare år flygbolag går i konkurs och lämnar de som köpt biljetter charter utan hjälp, i vissa fall även att inte informera sina kunder. Dessutom kan resebyråer eller flygbolag väljer att avbryta ett charterflyg upp till tio dagar före avresa, oavsett anledning, oftast eftersom de inte har tillräckligt fylla flygningen.

Även om det kan finnas nackdelar med att välja ett charterflyg framför mer traditionella reguljärflyg, kan besparingar vara värt det. Var noga med att noggrant väga alla för-och nackdelar innan du förbinder sig att köpa, och titta på det flygbolag du väljer att se till att de har goda säkerhetsförhållanden och tillräcklig kundtillfredsställelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.