Vad är en utfart Moment?

I en värld av radio, en "uppfart ögonblick" är en radio segment så övertygande att folk kommer att lämna sina bilar körs på uppfarten till slut lyssnar på den. Termen är ofta hört på National Public Radio, en amerikansk radio produktionsbolag som gör ett antal allmänt syndikerade radioprogram, särskilt under löfte enheter, som ett motiv för att få folk att donera. För radio producenter, gör en utfart ögonblick är en stor framgång.

Uppfart ögonblick kan ta sig många former. Exempelvis kan ett segment på en show helt enkelt vara så intressant att folk vill höra vad som händer, särskilt när det gäller radio följetonger, där människor kan följa öden tecken på nära håll. I andra fall, en utfart ögonblick kan vara en ren olyckshändelse, som i fall av ett avbrott i en vanlig sändning att tillkännage en nyhet. Noggrann redigering och sammansättning av ett segment används för att hålla materialet intressant nog att folk inte vill röra vid ratten, med målet att ge lyssnare en utfart stund.

Många broadcast företag försöker skapa uppfart stunder på eftermiddagarna, när de vet att folk kommer att köra hem från jobbet och lyssnar på radio. Om de kan övertyga en fångenskap publik att hålla lyssna på radio när enheten är över, kan de öka reklamintäkter, genom att visa annonsörerna att de har en stor bas av lyssnare. Stationer som ofta skapar uppfart stunder också tenderar att attrahera lojala lyssnare, med människor rekommenderar stationer med bra innehåll med varandra och därigenom öka stationens listenership.

Många människor som kör bil och lyssnar på radio har haft minst en utfart ögonblick i livet, och vissa människor kan även bestämt minnas anmärkningsvärd uppfart stunder. Minnesvärd uppfart stunder är ofta tillkännagivanden av livsförändrande nyheter på radion, eller ett segment i en fråga som blir viktig för lyssnaren som en följd av uppfarten tillfället.

People också använda denna term för att beteckna en speciellt bra sång med hänvisning till tanken att de känner sig tvingade att lyssna på låten hela vägen till slutet, och att de inte kan bära stänga av radion Delvis genom. Musik stationer försöker normalt att sända musik som kommer att inspirera uppfart stunder för att hålla folk lyssnar, och de får använda sådana sånger som ett incitament att sitta igenom ett reklamavbrott. Exempelvis lyssnare hör regelbundet "vi kommer strax tillbaka med [hitlåten] på bara ett ögonblick. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.