Vad är en såpopera?

en såpopera är en form av serienummer drama som kännetecknas av en kliché tomter, teman och situationer. Dessutom har en såpopera en kontinuerlig berättelse och en stor, komplex rollistan har, de flesta avsnitt avslutas med ett löfte om att dramat kommer att fortsätta på nästa avsnitt. Tittare tvåloperor ofta förvaras på helspänn med cliff-hanger episod ändelser, och hålla reda på drama om en såpopera kan vara en mödosam uppgift. Flertal tidningar, webbplatser och talk shows är hängivna till att diskutera den här genren, och dessa publikationer finns episod guider för att hålla tittarna på rätt spår med komplexa tomter. Den slang termen "tvål" har använts för att hänvisa till dramer som skapats i denna stil sedan 1930-talet. På 1930-talet sponsrade flera tvål företag serienummer radiopjäser, som sändes i 15 minuter till en halvtimme varje dag. Dessa dramer följas mycket förutsägbara format och de kom att kollektivt kallas "tvålar. " Med televisionens, tvålar gjorde hoppa till skärmen, och många tvålar finns vädring på dagtid TV på de flesta stora nät.

Inrättandet av såpopera genren brukar krediteras IRNA Williams, som författat den seriella drama Painted Dreams i dagarna i radion. Dessa dramer var relativt lätta att producera och de var lönsamma samt populära, många lyssnare och senare tittare älskar såpoperor för utrymning till melodram och fantasi som de ger. Medan vissa människor kan vara frestade att göra narr av såpoperor, var dessa dramer ett viktigt bidrag till konsten att berättande i väst, och de lade grunden för andra typer av radio-serier och TV-program.

Modern såpopera är tyvärr en orolig genre, eftersom tvål är dyra att producera. Flesta tvålar luften varje vecka under året och dygnet runt, vilket kräver ständig filmar i studion. Det kan vara dyrt att upprätthålla en skådespelare och filmarbetare för att stödja en tvål, och några nätverk har vänt sig till andra former av TV för underhållning dagtid, även om såpopera är osannolikt att dö helt. En populär subgenre av i såpoperan är telenovela, det latinska motsvarande. Telenovelas är oftast utformade som mini-serie, snarare än långdragna dramer som aldrig riktigt slut. De ventilerades i många spansktalande länder, eller i länder med en stor spansktalande befolkningen. Liksom såpoperor, telenovelas är mycket förutsägbara och melodramatisk, även om de har sin andel av komplexitet och plötsliga vändningar tomt.

och med 2007, den längsta kör såpopera var Guiding Light , som startade som en radio drama 1937. Showen sänds för närvarande i CBS-nätverket, som bär en ganska respektabel tvål lineup.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.