Vad är en reseauktion?

En reseauktion är en process som tillåter människor att lämna anbud på paketresor, flyg, och /eller hotellvistelse. Det finns många olika online-auktion webbplatser som erbjuder rabatt resa genom en auktion format. Budgivning kan ske antingen under några dagar eller under en viss tid på en bestämd dag. Flesta reseauktion webbplatser är öppna, vilket innebär flera bud från samma användare är tillåtna. Den vanligaste typen av reseauktion är den traditionella engelska auktionen stil, som använder en stigande prismodell som börjar vid en låg minimum och ökar med varje bud. Anbud kan gå upp med en förutbestämd inkrement, eller så kan de också gå upp baserad på varje användares högsta köpkursen. Beroende på reglerna för auktionen webbplats kan användare bjuda anonymt eller med ett registrerat användarnamn. En annan typ av resa auktion är en variant av en holländsk auktion. I stället för priser som börjar på en hög punkt och komma ner, men anbudsgivarna lämna högsta möjliga pris för auktionsförrättare, som beslutar om de skall acceptera det. Rese Säljaren kan också motförslag, men budgivaren är inte enligt avtal att fortsätta med transaktionen. En netauktion format som blir allt populärare bland resa leverantörer är buyout auktionen. Det är där säljaren erbjuder rabatterade flygbiljetter eller billiga paketresor till ett fast pris. Paketresan kan köpas när som helst i auktionen så länge anbudsgivaren är villig att betala buyout priset.

De flesta anbudsgivare visa en reseauktion som ett sätt att spara pengar jämfört med traditionella mark /luft-paket. Det kan vara sant ibland, särskilt när auktionen avslutas på ett onormalt lågt pris. Det finns ofta läggs avgifter inblandade med att vinna en resa auktion, dock. Till exempel en leverantör som vinner rabatterade flygbiljetter kan ändå vara ansvarig för att betala flygplatsskatter och avgifter, som kan bli hundratals dollar beroende på destination. Som ett annat exempel, hotellvistelse kommer ofta med dagliga skatter, som vanligtvis inte ingår i auktionen.

För att undvika bedrägeri på vardera sidan, både köpare och säljare av resor auktioner går ibland genom en tredje part escrow företag att slutföra betalningen. Den höga budgivare skall göra utbetalningar till spärrade bolag, som innehar medel tills säljaren tillhandahåller informationen anordnande av resor och köparen bekräftar bokningarna gjorts framgångsrikt. När det spärrade företaget har bekräftat att transaktionen är klar kommer den att frigöra medel till säljaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.