Vad är en minisemester?

grund av arbete, skola eller familj skyldigheter, kan många människor inte råd att ta en förlängd semester. Andra kanske har tid, men inte ekonomin att resa i en vecka eller längre. Ett populärt alternativ till en vanlig semester kallas mini semester . En mini semester varar sällan mer än en tre dagar lång helg i längd, och semesterfirare ofta väljer en destination som ligger närmare hemmet eller billigare än en vanlig veckolång familjeutflykt.

Ganska ofta en mini semester planeras runt en officiell helgdag eller skola paus, för att undvika att alltför många personliga dagar från jobbet eller behöva dra barn ur klasserna. En typisk minisemester inleds direkt efter jobbet eller skolan på fredag och avslutar kvällen innan ett regelbundet schema igen. Eftersom tiden är begränsad, många människor som tar en titt mini semester till destinationer inom några timmar i sina hem. En natt kan förloras att resa, men resten av den förlängda helgen är fortfarande öppet. En övernattning resa till en nöjespark kan betraktas som ett mini semester, så kan en weekend vistelse på en lokal Bed frukost eller några dagar i skidbacken. Tanken är att njuta av en billig semester från stressen i arbetet eller i skolan och ändå kunna köra hem för nödsituationer vid behov. Många människor är förvånansvärt okunniga om intressanta sevärdheter ligger inom några timmar från sina hem, men lokala hotell, Interstate välkomna centers och handelskammare har ofta rack av informativa broschyrer om lokala attraktioner. En mini semester samtal i allmänhet för minimal packning och endast ett fåtal tankfuls av gas. Övriga kostnader kan omfatta Anmälningsavgifterna för attraktionerna, hotellbokningar, mat och souvenirer. Vissa semesterfirare på begränsade budgetar kanske kan övernatta hos släkt eller vänner, som kan vara en mycket enklare förhandling process än ber om en veckas förbrukning av fri bostad. Till skillnad semesterfirare på exotiska platser, en mini vacationer kan också hushålla genom att köpa billig mat på lokala livsmedelsbutiker eller snabbmatsrestauranger.

och gaspriserna i ett tillstånd av flussmedel och en stram ekonomi, många tycker att det är lättare att budgetera en mini semester eller en tank resa "som ett sätt att komma bort några dagar av vila och avkoppling. Vissa hitta en kort resa till en intressant attraktion ännu mer tillfredsställande än en vanlig semester, eftersom de inte är skyldiga att fylla en hel vecka med andra verksamheter. Bara tanken att komma bort till en strand för några dagar eller en lodge i skogen för en helg kan vara tillräckligt för en semester för många människor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.