Vad är en generalrepetition?

en generalrepetition är en fullskalig repetition eller praxis i en teater-eller musikföreställning. Denna praxis är att perfekt resultat inför allmänheten ser det, att se varje detalj av föreställningen möter förväntningarna. The cast medlemmarna bära sina dräkter och tillbehör under generalrepetitionen. De kan även ha praxis framför bakgrunden och använda rekvisita utformad för kommande teater prestanda. För musikaliska framträdanden, är detta dock inte fallet, som en generalrepetition är helt enkelt den sista genrep för musiker och inte kräver påtagning av kläder avsedda för showen.

Inom teatern, ett antal repetitioner ske långt innan generalrepetitionen. Dessa metoder kallas ofta kör genomföringar. En pjäs genomgång görs inte i kostym och får inte täcka alla tekniska aspekter av kommande resultat. Istället är dessa metoder för att hjälpa den gjutna lära sig dialog och förstå hur varje person kommer att placeras under offentligt framförande.

Ibland är en teater genrep bara en sista praktiken, men det kan faktiskt hänvisa till en rad metoder. I denna typ av repetition, den gjutna praxis hela prestanda, går igenom alla motioner kommer det för offentligt framförande. Det kommer även stanna för pauser, precis som det kommer till faktiska resultat. I ett öppet genrep, kan vissa personer tillåtas närvara och titta på praxis. Detta privilegium är typiskt utvidgas till familj och vänner av rösterna samt recensioner teater. En annan typ av repetition, kallas kö till kö, används för att perfekt tekniska aspekterna av en teaterföreställning eller show. I denna typ av repetition, den scenmästare och tekniker har dialogen rösterna repetera och rörelser som kan användas som referenser för tekniska förändringar, såsom belysning, ljud, och alla specialeffekter. Det ger dem möjlighet att kontrollera att allt fungerar som det ska och lösa eventuella buggar. Kostymer är i allmänhet inte nödvändigt för denna typ av repetition. De får dock ha västen i vissa fall för att se hur de ska titta mot scenbelysning.

Ibland finns det en förhandsvisning resultat efter generalrepetitionen. Tekniskt sett är detta inte en praxis, eftersom den äger rum framför en hel publik. Det är dock inte ovanligt att rösterna för att stoppa och börja om från en tidigare punkt i prestanda om problem eller glitches anländer. Normalt tar det inte rum under en fullskalig prestanda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.