Vad är en film Palace?

Termen "movie slottet" kan användas generellt för att hänvisa till en biograf, en anläggning där filmer visas på den stora skärmen, men de flesta människor använder den särskilt skall hänvisas till Grand bio hus byggda mellan 1910 och 1950. Tack vare de ansträngningar för konservering organisationer, många exempel på film palats har överlevt att avnjutas i dag, och sådana teatrar ofta betona deras historiska värde till kunderna. För modern tittare, med en show på en film slott kan bli en riktig höjdare, särskilt i en välhållen byggnad, eftersom det kan kännas som en resa tillbaka i tiden.

Flera funktioner karaktäriserar en film palats, som skiljer den från en vanlig biograf. Som namnet antyder, film palats är som palats, med mycket utsmyckade exteriörer och interiörer utarbeta. Många ställs inför komplexa stenskulpturer, och de kan ha extremt prydnadsväxter fasader som är som konstverk i sig. Inuti en film palats vanligen dekorerad med mjuka mattor, profilerna gips, färgstarkt målade mönster, och utarbeta belysning, förutom de typiska filmaffischer, och några filmen palats behålla Proscenium bågar, komplett med en gardin som stiger när showen är över börja.

Några av de mest kända filmen palats är Art Deco film palats skapades under 1930-talet, när designen blev stiliserade mycket, och varje drag i varje struktur var vackert dekorerade. Sådana teatrar har ofta komplexa stiliserade målade mönster, och det är inte ovanligt att varje skärm att ha olika tema, som tillåter människor att titta på filmer i den egyptiska rummet eller Old West Theater. Andra filmen palats är mer allmänt klassificeras som "atmosfäriska, förseende arkitekten ansträngningar att skapa en atmosfär.

Atmospheric film palatsen är stora på lyx, speciellt de som byggdes under depressionen, och de har en rad olika arkitektoniska stilar av dem som satt utanför en Art Deco klassificering. Målet var att skapa en plats för människor att fly till, tillåter sig att gå in fantastiska världar, vilket innebar att teatern skulle vara dekorerad med utarbetad smycken, fantasifulla målade scener, och olika effekter. En stämningsfull film palats kan till exempel ha ett tak utrustat med speciella ljus som ser ut som stjärnor, eller ha en genomgång rum som är avsedd att få människor att känna att de är på en utomhus däck i några fantastiska tropiska locale.

Medan klassisk film palatset har ersatts av mer nyttoinriktade biosalong, många människor har insett värdet av filmen palats och vissa samhällen har arbetat hårt för att rädda deras. I vissa fall har städer faktiskt köpt historisk film palats för att hindra dem från att rivas, erbjuder strukturer till en låg kostnad till personer eller företag som är villiga att återställa dem. I andra fall, konservering organisationer steg framåt för att få filmen palats söker sitt bästa och att hålla dem funktionella.

Många moderna filmen palats göra mer än att bara visa filmer, att se till att samhället får en chans att njuta av teater när det är möjligt. Vissa är konstruerade för att iscensatta föreställningar, till exempel, medan andra har säljfrämjande nätter med saker som filmare paneler, middag med filmer, eller sits-side Dryck under filmen. Många har också en klassiska filmer regelbundet, ibland i en rabatt för att se till att huset är packade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.