Vad är en biljett Broker?

Om du någonsin försökt få biljetter till en konsert, bara för att upptäcka dem slutsålda tre minuter efter att de började säljas, leta längre än en biljett mäklare. Med legioner av medarbetare, både i linje och på nätet, en biljett mäklare har resurser att köpa fler biljetter och köpa dem snabbare än en individ. Om du inte kan hitta biljetter till ett evenemang, är chansen att en biljett mäklare har dem.

Många stater har lagar som förbjuder försäljning av biljetter till mer än det nominella värdet. Vissa stater har lagar som uttryckligen förbjuder en biljett mäklare att göra affärer. Med hela världen tillgång till Internet, en biljett mäklare kan bedriva verksamhet i stater som tillåter honom eller henne att göra affärer, och säljer biljetter till konserter, utställningar och evenemang från hela världen. En biljett mäklare tjänar pengar baserat på utbud och efterfrågan. Det finns ett konstgjort litet förråd av evenemangsbiljetter, eftersom en show bara spelar så många datum och det finns bara så många platser på en plats. Detta möjliggör en biljett mäklaren att kontrollera en betydande del av utbudet av biljetter, och ta ut tio gånger biljettpriset eller mer.

Biljetten mäklare sysselsätter en grupp av köpare att köpa biljetter för en viss händelse. Köparna står i kö på försäljningsställen eller använder Internet för att göra köp online. De anställda levererar biljetterna till biljetten mäklare, som sedan säljer dem, vanligen genom en webbplats, på en stor uppmärkning. När människor inte kan hitta biljetter till evenemanget, vänder de sig till biljetten mäklaren.

Visst, det finns flera sidor i diskussionen. Ticket mäklare hävdar att tillhandahålla en tjänst. De säger att genom att köpa ett stort antal biljetter och sälja dem på en extrem uppmärkning, är de bara ger en verklig marknadsekonomi. De hävdar att om folk vill se en show illa nog att betala tio gånger det nominella värdet på biljetten, är biljetten mäklaren berättigad att sälja biljetten för det priset.

Motståndare biljett mäklare hävdar att eftersom det finns ett mycket begränsat antal biljetter, är den mäklare som tillhandahåller illojal konkurrens. De säger att biljetten mäklaren är kurvtagning marknaden. Dessa motståndare tror inte att det är etiskt av mäklare att agera som mellanhänder, hamstring biljetter och kräver ett konstlat högt pris utan att ge någon större tjänst.

Vissa stater har lagar som håller med biljetten mäklare önskan att göra en vinst. Andra stater stödja biljetten köparens önskan att köpa biljetter till nominellt värde. Du kan räkna med att om det fanns en diskussion i frågan, en biljett mäklare kan få dig en plats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.