Vad är en berg och dalbana?

bergochdalbanor är spännande åkattraktioner som fungerar som ett järnvägsspår och är en höjdpunkt nöjesparker runt om i världen. De är gjorda av stål eller trä och omfattar en rad kullar och droppar, plötsligt vänder, slingor spår och korkskruvsliknande element. Den berg-och dalbana är en favorit rida av spänningen arbetssökande, och har utvecklats avsevärt från sina dagar som en glorifierad bild.

Experter tvistar om den första berg-och dalbana rida. Några föreslår att medvetet bygga isen glider in 17th century Ryssland kvalificera. Andra hävdar en 1812 fransk konstruktion som framhävs bilar låst på ett spår är den första riktiga versionen av åkturen. 1881, designer LaMarcus Adna Thompson tänkt vad som skulle bli Amerikas första dalbana, det Switchback Railway . Den Coney Island berg-och dalbana featured bench-som sittplatser och bestod av glidflyger ner en 600 fot (182 m) spår till en annan station, där bilen skulle ställas om till en återgång spår. Spåret ersattes med en komplett oval krets några år senare. En viktig nyhet i berg-och dalbana var hissen backen, skapad av Phillip Hinkle 1885 och tillämpades första gången på sin tur, Gravity nöje Road . Hissen Hill placerades i början av åkturen, med en kabel eller kedja för att dra rida bilar upp en brant sluttning. Hissen Hill är fortfarande vanligt i modern bergochdalbanor, även om den ursprungliga kullarna var cirka 40 fot (12 m) höga, medan de i dag når skyhöga höjder på upp till 456 ft (139 m)

1959 öppnades Disneyland första stål-track berg-och dalbana, det Matterhorn Bobsleds . Fram till denna punkt, de flesta glasunderlägg var träkonstruktioner. Steel spår, till skillnad från sina föregångare av trä, är mycket flexibla i konstruktionen, eftersom stålet komponenter kan tillverkas i valfri form. Den nya tekniken gjort det möjligt att införliva den rafflande inslag njöt idag såsom loopar och korkskruvar.

Tidig bergochdalbanor och vissa moderna var som drivs av en kedja eller kabel lift till toppen av en kulle, och sedan tillåtas kust genom sin krets. Moderna innovationer har skapat flera alternativa sätt att driva en dalbana. Sedan slutet av 20th century lanserades bergochdalbanor har blivit populära, med hjälp av elektromagnetiska, hydrauliska eller pneumatiska system för att driva rida genom sitt lopp. Dessa system anses av många att ge en jämnare gång än tidig kedja /versioner kabel. Några nya glasunderlägg huvudnummer en hiss hiss, som startar vertikalt att placera tåget på toppen av hissen backen, vilket eliminerar långa, klättra uppåt.

Roller coaster poster är eftertraktade av tillverkare och parker lika, att åtskillnad på sin åkning. Och med 2008, bokföringen för högsta, högsta droppe och snabbaste stål examinerad tillhör samtliga en rida, Kingda Ka på Six Flags Great Adventure i New Jersey. Rekordet för högsta vertikala loop går till Superman: Krypton Coaster i Six Flags Fiesta Texas, med imponerande 145 ft (44m. ) För de som verkligen inte kan få nog av thrill ride kul, parken featuring det mest glasunderlägg är Cedar Point i Ohio, med 17 olika åkattraktioner berg-och dalbana.

Trots sitt rykte som vilda attraktioner, moderna banor är mycket säkra och kontrollerade system. A 2001 studie från US Consumer Product Safety Commission uppskattar att av 319 miljoner besökare per år till amerikanska nöjesparker, fick 134 personer skadade behöver sjukhusvistelse och två dödsfall har inträffat. Modern glasunderlägg anställa flera säkerhetsåtgärder, kan olyckor inträffa.

Oftast är dessa resultat av åkande operatör vårdslöshet i följande säkerhetsrutiner, men kan också orsakas av mekaniska fel. Andra olyckor kan orsakas av ryttare med tidigare skador eller personer med medicinska tillstånd lämpar sig för extrem vilda attraktioner. Före bordning någon extrem rida, granska säkerheten information och kontrollera med din läkare om du har några hälsoproblem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.