Vad är en Travellers Cheque?

En resande check är en check som är utfärdat av en finansiell institution som kan användas som en form av betalning. Resecheckar oftast används av de som reser för att de är allmänt accepterade som betalning i många delar av världen, men kan ersättas vid förlust eller stöld av den utfärdande banken. Resenärer checkar utfärdas i olika valörer monetär såsom US-dollar, euro, japanska yen, kanadensiska dollar, australiensiska dollar och brittiska pund. En kund ska kunna köpa resecheckar från de flesta stora finansinstitut. Vid tidpunkten för köpet kan kunden vara skyldiga att registrera varje enskild resenärer check. Undertecknandet är en av säkerhetsfunktionerna i resecheckar som användaren kommer att krävas för att kontrasignera kontrollen vid platsen för inlösen. Om signaturer inte stämmer, kommer checken inte godtas.

Vid tidpunkten för köpet, bör kunden få en förteckning över serienumren på de checkar som köptes. Om några checkar rapporterats försvunna eller stulna, kommer de flesta banker kräver att kunden att tillhandahålla serienumren på de saknade checkar. Detta gör att banken för att kontrollera giltigheten av fordran och kontrollerna.

Även resecheckar kan ersättas om förlorade eller stulna, rekommenderas att användaren behandla dem så noggrant som de skulle kontanter. Användaren ska hålla reda på de checkar som används som de är inlösta. Kunden bör också hålla resecheckar köpeavtalet och notering av serienumren separat från checkar själva.

Använda en resande check är en ganska enkel process. Kunden ger bara den resande check till handlaren som betalning. Kunden måste sedan skriva under resenärer check i närvaro av handlaren. När handlaren kontrollera att både underskrifter på checken matchen, eventuella förändringar ges tillbaka till kunden och affären är avslutad.

uppfanns moderna resenärer check 1891 av en anställd hos American Express. Den dåvarande ordförande för American Express, JC Fargo, blev frustrerad när han inte kunde kontanter kontroller under en resa till Europa och försökte hitta en lösning. Marcellus F. Barry kom upp med idén om kontrasignering funktionen på kontrollen för att säkerställa handlare och användare att checken var verkligen äkta. Idén fick snabbt i popularitet och blev en omedelbar ekonomisk framgång för American Express.

Med tiden andra företag gjorde egna versioner av resenärer check och som avancerade i transport blivit lättare att resa och billigare för den stora massan, var resecheckar den föredragna pengar för resenärer. Men den ökade användningen av kreditkort, bankkort och prevalensen av uttagsautomater (ATM) i världen har lett till en minskad popularitet för resecheckar i dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.