Vad är en Spaghetti Western?

Spaghetti Western är en term som används för att beskriva västerländska filmer gjorda under främst 1960-talet av italienska regissörer. Sedan gör Western filmer kan ofta uppnås till lägre kostnad i Europa, Spaghetti Western blev ett populärt alternativ till västernfilmer som gjorts i USA. Dessutom är kameran tekniker, omdefinierade intrig enheter och starka våld av de filmer som slutligen genre av västerländska filmer. En del kritiker har hävdat att den stora skillnaden i Spaghetti Western, i fråga om våld, är att våld ses som en nödvändig och viktig del av väst. Detta kan jämföras med filmer som föregick Spaghetti Western, där våldet tenderar att bryta ut och störa en annars fridsam gemenskap. Våld är det nödvändigt ont i filmer som västerländska musiker som John Ford. I Spaghetti Western, är våldet ofta "bara en del av livet," och behandlas i en avslappnad sätt eller på ett sätt som njuter död. Kroppar i vissa filmer är enorma, och hänvisningarna till döden genom scener i kyrkogårdar och användning av symboler för döden är många.

Viktiga regissörer, kompositörer och skådespelare sticker ut som en del av Spaghetti Western tradition. Dessa direktörer, de flesta anser Sergio Leone har haft störst inflytande på den moderna västerländska. Hans "mannen utan namn"-trilogin, en handfull dollar , För några få dollar mer , och Den gode, den onde, den fule anses ha utlöst fundamentala förändringar i västra.

Medan Spaghetti Westerns avfärdades ofta som helt enkelt ett snabbt sätt att göra några tior i biljettbokningen, Leones trilogi anses av vissa kritiker som exempel på tidlös filmskapande. Särskilt The Good, The Bad and The Ugly skott främst i Spanien, är en milstolpe. Filmen är mycket våldsam, något som Clint Eastwood skulle vilja instämma i filmer som Unforgiven . Det är inte förvånande att Eastwood skulle påverkas av Spaghetti Western, eftersom han agerade som " Man With No Name "i Leones trilogi. Men Eastwoods film, men våldsam, är mer självständiga reflekterande av våld, erkänna det våld som faktiskt har en effekt på tecken. Flesta typer av Spaghetti Western var våldsam utan självreflektion hos karaktärerna. Vissa hävdar dock att Eastwoods karaktär, särskilt i Den gode, den onde, den fule bara använder våld som en sista utväg.

Leones arbete införs ovanlig kamera verk, från panoramafönstren, på den extremt snäva närbild. Detta gäller särskilt i de sista ögonblicken av den sista filmen i hans trilogi. Tittar på denna scen är ett måste för alla film buff. Den värdering av Ennio Morricone i den sista filmen i trilogin skulle bli en av de mest lätt igenkännbara betyg någonsin. Ennio Morricone skulle gå vidare till värdering amerikanska filmer som 1980 The Untouchables .

Förutom Eastwoods deltagande i många riktade italienska filmer, andra frekventa deltagare i Spaghetti Western fanns aktörer som Lee Van Cleef, Jason Robards, Eli Wallach, Charles Bronson och Henry Fonda. Övriga noterade direktörer ingår Enzo Castellari och Sergio Corbucci.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.