Vad är en Solar Dusch?

En sol dusch är i grunden en påse fylld med vatten som värms upp av solen så att en person kan ta ett enkelt, bekvämt utomhusdusch. Solens dusch är en favorit bland campare, eftersom det möjliggör för att duscha medan backpacking eller i mycket landsbygden. De är också populära bland dem som bygger ett hus, eftersom de kan sättas upp innan konstruktionen är klar, vilket gör att byggare att tvätta bort smuts av dagen utan att behöva gå hem. Den enklaste typen av sol dusch består av en liten väska, i allmänhet ungefär 5 gallon (19 liter), oftast gjort av något som liknar en flexibel PVC-belagd svart eller mörkgrå. En öppning lucka i toppen kan lägga över en stos att fylla påsen, och längst ner en flexibel plastslang kommer ut, vilket ger användaren möjlighet att direkt i vattnet där de vill. Allmänhet en sol-dusch i det här konceptet kommer även att få någon form av propp i änden av röret, så att vattenflödet lätt kan stoppas.

Solens dusch är fylld med vatten och sedan hängde i en träd, eller på sidan av en byggnad i den heta solen. Det är tillåtet att sitta under en viss tid att värma upp, vanligen på en ganska varm dag med 70 grad Fahrenheit (21 Celsius) temperaturer, en sol dusch kommer att värma vatten upp till en bra dusch temperatur på omkring 110 grader Fahrenheit (43 Celsius) tre timmar eller mindre. När uppvärmd, kan användaren enkelt stå därunder, och använda plaströr för att styra flödet av varmt vatten över sin kropp. Det enklaste typen av sol dusch, påsen och rör mångfald, kan för runt $ 15 US dollar (USD), vilket gör dem ett ekonomiskt tillägg till en backpacking kit. Vissa mer dynamisk sorter av sol dusch kan kosta under $ 40 USD till $ 50 USD intervall, beroende på de använda materialen och ytterligare komponenter. Till exempel om det finns typer av sol-dusch som är avsedda för forsränning campare, som fungerar som en sol dusch när de fylls med vatten, men är också byggd för att fungera som en drybag när den är tom, så att mat och värdesaker kan skyddas på flod.

En sol dusch kan också hänvisa till ett mer utsmyckade, permanent konstruktion, som helt enkelt är en dusch som har en permanent behållare värms av solen. Detta innebär att placera en stor solfångare med rörledningar som kan ta vatten från en stor vattenhållande behållare ansluten till ett kallt vatten linje. Kallt vatten körs genom rörsystemet värmas, blandas därefter med ytterligare kallt vatten som önskat att få den temperatur som passar för en dusch. I detta sammanhang, en sol dusch fungerar i stort sett samma som en normal dusch, förutom att istället för att använda en propan eller elektrisk värmare, är det vatten som värms upp av solen. Ofta är denna typ av sol dusch byggs utomhus, så att värmeplattan kan vara rätt nära den i solen, men de kan även byggas inomhus som en traditionell dusch.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.