Vad är en Rubber Chicken?

En gummi kycklingen är en replik av en helt plockats men annars intakt Barnyard höns tillverkad av en latex injektion mögel, likt latex gummimasker ofta säljs på Halloween. Slapstick och prop komikerna tradition framställs en gummi kyckling som en rå syn munkavle, möjligen som ett stöd för ett outtömligt förråd av knutna näsdukar eller en "blackjack" för att smälla andra artister eller olyckliga medlemmar publik.

Ursprunget av gummi kyckling fortsätta att vara lite grumligt, men det finns åtminstone tre intressanta teorier. Vissa historiker antyder att soldater som tjänstgör under den franska revolutionen skulle fästa fast gummi kycklingar till ändarna på sina musköter, uppenbarligen som talismaner eller god charm luck. Bruket kan också ha använts som psykologisk krigföring, antagonizing fienden genom tysta anklagelser om feghet i elden. En annan teori härleder sin historia av gummi kyckling till en föregångare när det slapstick och prop komedi genrer som utfört under 1800-talet. Joseph Grimaldi var en brittisk vitt ansikte mime som rutinmässigt hånade överdrifter överklassen i sitt handlande. Eftersom ett av kännetecknen för överklassen livsstil frosseri, skulle Grimaldi stuff hans dräkt med rekvisita gummi mat, bland annat en gummi kyckling produceras för komisk effekt.

Även om dessa påståenden verkligen stödja tanken på gummerade fjäderfä som används för tvivelaktiga komiska syften, skulle det moderna begreppet gummi kyckling inte har producerats utan tillkomsten av en latex formsprutning system. En nyhet nystartade företag under 1930-talet heter Loftus Novelties ofta krediteras med att producera de mest kända gummi kyckling, komplett med en öppen mun, förlängd hals och utsträckta ben. Denna ihåliga latex kyckling är den modell som mest sannolikt kommer att användas av modern prop serier och jonglörer. Medan underhållning värdet av en gummi kyckling kan ha avtagit under senare år, propellerbromsarna fortfarande betraktas som en klassiker bland clowner och prop komiker.

Ordet "gummi kyckling" kan också tillämpas på vissa politiska och organisatoriska luncher där en särskilt torr kyckling bröst är det viktigaste entree. Politiker kandidera får finna sig att resa från ett "gummi kyckling" händelse till en annan under sin kampanj.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.