Vad är en Prop Master?

nära herre är en yrkesman som övervakar användningen av fastigheter, mer känd som rekvisita i en teatral produktion eller på en film. Egenskaper är olika objekt som används av skådespelare under deras scener. Till exempel i Shakespeares drama Hamlet , innehar huvudrollen upp en dödskalle i femte akten, säger "Ack, stackars Yorick", som han konfronterar sin egen dödlighet. Denna skalle anses vara nära, och stötta befälhavaren ansvara för att tillhandahålla det, hålla reda på det, och se till att den sitter på rätt plats på scenen så att skådespelaren spelar Hamlet kan nå för det.

Hantera PROPS är en stor uppgift, speciellt på en episk scenen eller filmproduktion. Den prop master kallas ibland "rekvisita Gud", en anspelning på svårigheten att hans eller hennes arbete, och på en stor produktion, ett gäng assistenter oftast hjälper egenskaper master. Han eller hon måste också ha ett nära samarbete med regissören och olika designers såsom belysning, klädedräkt, och som formgivare på produktion för att säkerställa att allt fungerar smidigt och som väntat.

Oftast är det de första uppgiften för en nära Befälhavaren är att se över ett manus och identifiera eventuella rekvisita, från bollar av garn till soffor. Han eller hon gör vanligen en förteckning över dessa objekt, och möten med regissören, kostymören, scenografen och ljusdesignern att diskutera vision för skapelsen att se till att lämplig rekvisita plockas ut. Beväpnad med denna lista, börjar rekvisita master skur för rekvisita. De flesta teatrar och studior filmen har ett bibliotek med rekvisita för att börja med, och nära en av master kan även beställa custom-tillverkade rekvisita eller jakt på sparsamhet butiker och andra platser för nödvändiga objekt. När repetitionerna framsteg, behov av andra rekvisita kan identifieras. Som en allmän regel gäller att stötta befälhavaren är ansvarig för alla objekt på scenen som är lös och inte slitna. Exempelvis kan en skådespelerska i ett drama Regency bära en fläkt som rekvisita, men hennes klänning skulle ansvara för kostymdesigner. Om skådespelerskan sitter på en fast bänk, är bänken hanteras av scenograf, men om hon använder en lös avföring, att stötta befälhavaren är ansvarig för pallen.

nära Befälhavaren ansvarar även för att organisera och förvaring av rekvisita när de inte behövs, och för att ställa dem på scenen eller på platser precis utanför stadium så att aktörerna kan ta rekvisita när de behövs. En mästare prop lista används för att spåra alla rekvisita som används i en produktion, tillsammans med sina platser och särskilda anteckningar. På en filmproduktion, prop Befälhavaren kan också hjälpa kontinuitet besättning som ser till att objekt i en scen inte röra sig mellan tagningarna, så att en scen visas konsekvent och även om det ingår i final cut av filmen.

Någon som är intresserad av att bli nära master borde börja med apprenticing på en lokal teater eller film studio. Det hjälper att ha en mycket exakt öga för detaljer, tillsammans med en förmåga att organisera extremt effektivt. Prop mästare som är skickliga på att få ovanliga föremål är också en tillgång till sina föräldrars eller organisationer, om du kan hitta den enda bra sak i junky loppmarknad, kan du göra en bra prop mästare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.