Vad är en Laugh Track?

skrattar spår, ibland kallas konserverad skratt av kritiker, är en samling av förinspelade skrattar publiken och applåder ljud läggs till tv-program under post-production. Skrattar spår huvudsakliga syfte är att utlösa en reaktion från hemmet tittare som kanske inte förstår alla om den planerade humor under ett bandat sitcom. Tron är att skratt skapar skratt, så ett skratt spår tillägg naturliga reaktioner på en set-up och punchline. Vissa TV-producenter kallar denna praxis sötningsmedel spåret . Det första kända användandet av ett inspelat skratt spår sägs vara 1950, då producenterna av Hank McCune Visa till konserver skratt efter seriens tejpning. Tills dess andra radio-och TV-komedier används antingen en levande studiopublik eller inget skratta spår alls. 1953, en ljudtekniker som heter Charley Douglass uppfann Laff Box, en liten elektronisk anordning som innehåller ett flertal loopar med inspelade skratt och applåder. Den Laff ruta ett skratt spår för många sitcoms och pratshower under 1950 och 1960. är det ryktats om att Charley Douglass utslaktas nästan alla hans skratt spår material från in-studio inspelningar av flera olika komedi visar, bland annat I Love Lucy , Red Skelton Visa och olika liveuppträdanden av Mime Marcel Marceau. Douglass krävs för att spela in alla olika stilar av skratt och applåder utan ljudet av dialog, så det är mycket möjligt att han spelat in flera av Red Skelton tysta clown föreställningar. Om detta är sant, då publiken reaktioner på en modern sitcom kan faktiskt har noterats under 50 år tidigare.

Kritik mot skratta spår nått en Fever Pitch under 1970-talet. Många sitcoms valde att avskaffa den praxis som helt och hållet eller blanda leva reaktioner publik med konserverade skratta spåret. Filma en show framför en levande publik blev Lagens Väktare för ett antal sitcoms. Användning av ett skratt spår sågs som ett försök att maskera svag skriftligen eller prestanda. Även visar att det fortfarande åberopas ett skratt spår eller ljud sötningsmedel gjort ansträngningar för att skära i praktiken. Problemet var att leva publiken inte alltid ge ett användbart svar, särskilt efter en lång dag av outtakes och omtagningar.

p

dag, samma bolag som uppstår genom Charley Douglass erbjuder en uppgraderad digital version av den ursprungliga Laff Box. Inte bara är de ursprungliga skratt och applåder spår fortfarande visas, men ytterligare spår för utländska publiken och barns visar har lagts till. Flesta sitcoms producerade i dag fortfarande registreras framför en levande publik, men en mer subtil skratt spår kan användas för att stärka hörbar eller svaga reaktioner. I ljudet världen, är en effektiv användning av ett skratt spår eller ljud sötning betraktas mer som en konst än en vetenskap. Mätning en publik naturliga reaktioner och finna en lämplig motsvarighet skratta spår tar tid och praxis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.