Vad är en E-Ticket Ride?

en e-biljett tur är en särskilt spännande eller avancerade nöjespark ride. Följer sitt namn från det ursprungliga bruket att rida biljetter priserna för hur spännande det var tur, kan frasen "E-ticket" nu hänvisa till någonting extraordinärt. Vad skiljer en E-biljett åka från någon annan rida är den detaljnivå, teknik och underhållning.

Från 1955-1982 sålde Disneyland theme park i Anaheim, Kalifornien, individuell rida biljetter med inträde till parken. 1972, Simple rider liksom King Arthur Karusell tog A-biljetter, Alice In Wonderland och Swiss Family Treehouse var B-biljetter. C och D-biljett rider var lite mer avancerad, inklusive Peter Pan's Flight , Mr Toad's Wild Ride och Flight to the Moon . Den största, bästa och nyaste rider i parken var reserverade för de 85 cent E-ticket. Under 1970 omfattade denna förteckning Pirates of the Caribbean , Haunted Mansion , och Matterhorn Bobsleds . En intressant sak om biljetterna är att Disney tjänstemän konsekvent kallade dem för kuponger, medan gäster hävdade de borde heta biljetter, eftersom de endast såldes i biljetten böcker. Gästerna vann detta slag, med biljetten villkoren blir slang för ett system för poängbedömning. Under 1982 fasades biljetterna-eller kuponger-från Disneyland världen, eftersom parken infört en betal-ett-pris inträde. som ersättning slags för biljettsystem, Disney infördes den fastpass för vissa av E-biljett rides. Detta system gör att gästerna att undvika långa rader på populära attraktioner genom att få en gratis biljett för att återgå till rida vid en angiven tidpunkt. Erfaren park publiken har utvecklat en rad olika fastpass strategier för att minimera deras väntetider när linjerna sträcka upp till 90 minuter. Generellt sett är fastpass används på E-ticket ritt, men några höga attraktioner, bland annat Pirates of the Caribbean , inte finns med dem. Rykten tyder på att Disneyland planerar att ta bort fri fastpasses till förmån för VIP-biljetter, outraging några fans.

Från 1997-2004 erbjöd Walt Disney World Resort i Florida en upplevelse kallas E-ride Nights . Denna populära, men dyra, extra tillåtet biljett-anläggning besökare att stanna i parken tre timmar efter stängning och köra några av de populäraste attraktionerna. Idag har detta ersatts av Extra Magic Hours , där parkerna fortfarande öppet sent utan extra kostnad för besökarna bor på orten. idag, trots att biljetterna inte längre officiellt existerar, Disney fans fortfarande klassificera rider genom sin biljett status. I 2007 års tillkännagivande av expansioner till California Adventure Park, minst två nya E-tillkännagavs biljett attraktioner, Lilla sjöjungfrun ritt och en testbana racing tur bygger på Pixar filmen Cars . Senaste kritik av återupptaget Finding Nemo Submarine Voyage tyder på att en del fans tycker att rida har ändrats till en D-biljett från sin forna glans.

I populärkulturen har uttrycket använts för att hänvisa till en upplevelse utöver det vanliga. Amerikansk astronaut Sally Ride som bekant att rida rymdfärjan som en e-biljett erfarenhet. Uttrycket har medverkat i flera filmer, sånger och videospel. Fans av Disneys parker har också producerat en tur-baserad fan tidskrift kallad "E" Ticket sedan 1986. Trots att begreppet inte längre är tillämplig på Disney metod för åkande antagning, fortfarande konsekvent populär som ett system för poängbedömning och en populär fras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.