Vad är en Curtain Call?

En Curtain Call är en serie av stråkar och applåder brukar hållas i slutet av ett liveuppträdande. Detta gör det möjligt för publiken att ge erkännande till utövande konstnärer för deras arbete. Curtain samtal kan ibland bli extranummer, där extra material utförs på begäran av publiken. I teater, gardin samtal brukar noggrant koreograferade som en del av repetitionen processen. Generellt för stora visar, är dessa samtal sker i syfte att roll storlek. Ensemble medlemmar, dansare och skådespelare kör böjer första kommer skisserat roller att följa, och stjärnorna i showen böjer sista. Vanligtvis samtalet avslutas med ett för hela företaget bow, ofta med erkännande till orkester eller band. I traditionell iscensättning, efter att bolaget bågar, kommer scenen ridån sänkas och höjas igen om applåder fortsätter. Ofta, musikaler, kommer gardinen uppringningsfunktionen en extra vers av en låt från showen.

Några teaterföreställningar funktionen endast ett fåtal konstnärer, kallad ensemble kastar. Dessa spelar ofta har många roller i liknande storlek, och den gjutna kommer att ta sin gardin samtal tillsammans, snarare än enskilda rosetter. Denna form av Curtain Call är tänkt att hedra Bond och delade kredit i hela koncernen.

Även om huvudregeln av stråkar tyder på att ju kortare de är bättre, amatör eller förmåner teater kommer ofta har förlängts gardin uppmanar sista natten prestanda. Dessa längre bågar kan omfatta tal och enskilda tack-Yous. Direktören eller producenter av evenemanget är ofta inbjuden scenen för att dela i den slutliga Curtain Call, och ibland presenteras med gåvor från rösterna.

musikframträdanden funktionen allmänhet pilbågar av artister och dirigenter. Om en publik är särskilt lyhörd, kan musikerna välja att göra ett extranummer nummer eller ställa. Encore bitar är i regel antingen en favorit arbete performer, en cover av en annan konstnär arbete, eller en experimentell och ibland oavslutat arbete. Extranummer är konstnärens gåva till publiken, för att tacka dem för deras applåder och stöd. I sport kan gardin samtal tas efter en mycket imponerande spel. Fotbollsspelare "end zone dansar efter touchdowns anses vara en form av gardin samtal. Efter en home run i baseball, kan en spelare erkänna publiken genom att återvända till området och viftade eller höja på hatten. Om matchen slutar väl, får hela laget kom ut för en båge.

Några filmer innehåller en gardin samtal genom att sticka in korta bilder av aktörerna i karaktär under det slutar krediter. Filmskapare Mel Brooks och Kevin Smith är båda kända för bland annat denna teknik. I slutet av Peter Jacksons Lord of the Rings: The Return of The King , porträtt av varje aktör gjordes av designern Alan Lee och visat vid krediter.

The Curtain Call in live performance är ett uttryck för ömsesidig tacksamhet mellan konstnären och publiken. Vissa artister säger sig uppleva "diskant Curtain Call", där spänningen i resultat är väl emot ger dem en ökad energi. Även om vissa konstnärer hävdar att leva för applåder, fören är verkligen en chans för den utövande att tacka publiken för att delta och stödja dem. I gengäld har publiken en möjlighet att uttrycka sin glädje för det arbete de utövande konstnärerna har lagt ner


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.