Vad är en Conversation Piece?

stimulera små prata och umgås bland gästerna kan vara en utmaning för varje mottagande. En beprövad metod för att starta meningsfulla samtal är att visa ett intressant konstverk eller en ovanlig fotografi eller mystiska souvenir på en framträdande plats. Sådan diskussion förrätt kallas konversation piece . Ett bra samtal pjäs kan vara en afrikansk fertilitet docka eller en signerad bit sports memorabilia eller en abstrakt skulptur.

Poängen med att visa en konversation bit är att bryta den sociala isen bland gästerna. Minst en besökare bör be värden om historien bakom en viss del av skulptur eller när en frispråkig fotografi av en kändis togs. Andra kan starta en diskussion sinsemellan över kvaliteten på samtalet bit, eller till och med ifrågasätta dess äkthet eller värde. Oavsett vad, är slutresultatet ofta en spänning-breaking omgången av småpratet.

få objekt eller souvenirer någonsin främjas särskilt när samtal bitar, men många kan lätt urskilja om en viss del skulle stimulera till samtal eller inte. Ibland kan ett objekt kan vara så konventionellt oattraktiv eller chockerande att det blir ett bra samtal bit oavsett dess estetik. Vissa människor investera i några besynnerliga eller kontroversiella objekt bara för att deras värde som konversation startande.

Många gånger ett objekt blir ett samtal bit genom att stå ut från resten av rummets inredning. Besökare omedelbart dras till en afrikansk mask eller en japansk målning när de släpps ut mot mer vardagliga inställningar. Nyfikenhet över ett föremåls ursprung bör leda till en intressant diskussion eller två, vilket i sin tur bör ge upphov till andra samtal under loppet av en part.

A Conversation Piece inte behöver vara ett dyrt antik eller en sällsynt samlarobjekt. Ibland värd egna amatör konstverk eller fotografier skulle räcka som konversation startande. Det finns ingen garanti för att ett visst föremål faktiskt skulle finnas tillräckligt intressant för att stimulera samtal, så en värd kan visa flera olika punkter i hopp om att finna en som gäster kommer att kommentera.

>

När det gäller att hitta och visa ett bra samtal pjäs, hjälper det att tänka som en gäst. Om en värd hittar en särskild punkt att bli mycket intressant personligen, då är det troligen hans eller hennes gäster kommer att finna det intressant också. Medvetet placera en chockerande eller osmakligt konstobjekt i ett rum bara för att stimulera samtalet skulle definitivt vara i dålig smak, så valet av en relevant konversation pjäs rekommenderas starkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.