Vad är en Comedy Club?

Om du behöver koppla av efter en hård vecka eller bara vill bosätta sig i ett par skratt, sedan en Comedy Club är den idealiska platsen att spendera en kväll. Här är några saker om Comedy Club historia och atmosfär som du kanske inte vet.

Komedi rutiner och scenen har varit med oss ända sedan av vaudeville. Ofta som att öppna eller värma upp agera för headlining musik truppen eller dans handling, skulle komedi agerar ta sin stand-up rutiner över hela landet. Ibland gärningen skulle vara en enda komiker som skulle förlita sig på synen skämt och snabba repliker för att få den publik som satsats, och redo för innertak. På andra tider, skulle två eller flera komiker arbetar tillsammans, vanligen med en person som spelar den stora roll och den andra är galna del av laget. Formatet fångad på, och snart stand-up comedy grupper var lika kända som alla andra vaudeville handlingar. Efter Vaudeville dog en blandning av komedi och klubbar fortsatte att vara en populär attraktion. Faktum är att många av de mest berömda komedi duos av 20th Century byggt upp sina fans genom att turnera kretsen Comedy Club.

Under 1960 och 1970, en ny aspekt av Comedy Club började växa fram, eftersom fler och fler klubbar höll amatör nätter. Chansen att prova rutiner framför en levande publik var en välsignelse för dem som hoppats på att göra det inom stand-up comedy. Publiken, i sin tur hade chansen att upptäcka nya talanger framför någon annan. Chansen att finslipa sina båtar i en Comedy Club gjorde det möjligt för några av de högst ansedda komiker i slutet av 20th Century småningom att nå nationell betydelse.

När det gäller layout, kommer Comedy Club varierar i atmosfären att det projekt. Vissa klubbar i dag är som auditorier, om arenans sittplatser och en full sized skede. Du kommer att se en ljus och visuella effekter genom hela visar. Andra är mindre och mer intim, med bord och stolar för kunderna och en liten scen för den utövande. De flesta erbjuder drycker av något slag, och i vissa klubbar du kan få en hel måltid att njuta av under showen.

The Comedy Club lever och mår bra i dag. Vissa comedy klubbar värd fortfarande amatör nätter, samt att tillhandahålla underhållning av det styrande klassen av komiska genier som de flesta av oss känner vid namn. Kabel-TV och Internet har gjort det möjligt för ett antal uppmärksammade klubb profil komedi försäljningsställen som också ses som en mycket större publik, vilket några av dem till Mecka för star-slagen. Dock är det trevligt att du inte nödvändigtvis behöver förlita dig på din dator och tv för att ta dig till en Comedy Club. Chansen att du bor inom köravstånd från en lokal Comedy Club. Varför inte besöka en snart? Du kan vara lagom för att se nästa stora komiker innan han eller hon träffar den stora tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.