Vad är en Cameo?

ett cameoframträdande är ett kort framträdande av en känd person, i en film eller tv-show, även om termen kan också hänvisa till en lek, en bok eller annan form av media. Cameo framträdanden i allmänhet görs bara för reklam-och nyhetsvärde, snarare än att föra handlingen, ett cameoframträdande allmänhet varar bara några minuter i de flesta fall. Det är ofta vanligt att filmens regissör ha en cameo framträdande i en scen i filmen. Det mest kända exemplet är Albert Hitchcock, som gjorde en cameoframträdande i 37 av sina 53 filmer. I dessa framträdanden, har Hitchcock inte en talande roll. Ofta spelar han en person i mängden som är stå eller gå nära en av filmens centrala karaktärer. Några av Hitchcocks cameos är så kort som två sekunder långa, medan andra har varat så länge som två minuter. Flera moderna regissörer, såsom M. Night Shyamalan och Quentin Terentino, har regelbundet ett cameoframträdande i varje film, men dessa har ofta sett delar och kan pågå i flera minuter. En annan person som är väl känd för att göra en cameo framträdande i många filmer är skräcken romanförfattaren, Stephen King. Han har varit med kort i många av de filmer som är baserade på hans romaner, bland annat Creepshow , Pet Semetary , och Stand . I flera filmer har han en liten talar roll, i andra, han bara gör ett tyst utseende.

Några aktuella tv-serier är välkända för minst en cameoframträdande på nästan varje avsnitt. En sådan show är kabeln program, Entourage , em som baseras på livet i en fiktiv filmstjärna som regelbundet hänger ut med kändisar. Entourage har skisserat hundratals cameo framträdanden från skådespelare, musiker och Hollywood insiders som spelar sig själva i skriptet, däribland Scarlett Johansson, Hugh Hefner, och Brooke Shields. Annan show, Simma lugnt, Larry ofta skisserat en cameoframträdande av en känd skådespelare, inklusive de flesta av Seinfeld rösterna, Mel Brooks, och många andra.

Den cameoframträdande är inte den enda provinsen aktörer och människor i nöjesbranschen. I romaner, tecken från en annan bok av samma författare gör ofta en cameoframträdande i ett kommande arbete. Till exempel är Sir John Falstaff en framträdande karaktär i del ett och två av William Shakespeare pjäs, Henry IV , men Falstaff gör också en kort cameo framträdande i en komedi, Muntra fruarna i Windsor .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.