Vad är en Blockbuster?

Blockbusters är underhållning produkter som är förstås att skapa intresse och vinst utöver liknande produkter under samma tidsperiod. Ursprungligen var kopplat till det ekonomiska resultatet av en teaterpjäs, en blockbuster i dag oftare hänvisar till en film som lockar en hel del uppmärksamhet och gör en hel del pengar. Med tiden har flera grundläggande drag kommit att identifieras med en framgångsrik film innan produkten är förstås att vara en storsäljare. En av de viktigaste faktorerna för en storfilm är storleken på vinster som företaget gör för producenter och ägare av arbetet. När det gäller en film, är en blockbuster förstås att generera vinst på minst $ 100,000,000. 00 i USA valuta. Generellt måste denna siffra intjänas inom en relativt kort tidsperiod, t. ex. ett par månader. Vidare måste de vinster göras inom den nordamerikanska marknaden, snarare än hela världen. En andra men mindre viktig egenskap i en storfilm är en mängd bestående överklagande. Även efter den framgångsrika filmen har genomgått den första körs i teatrar, fortsätter den egendom som skall en Moneymaker genom videon försäljning och nedladdningar Internet. Med tiden kan blockbuster eventuellt betraktas som en klassiker, på grund av fortsatt intresse som framgår av efterföljande generationer genom denna försäljning.

Sista, en riktig blockbuster genererar ofta en stark reaktion från filmen kritiker. Granskningarna kan glöda och kraftfullt fördöma, men i alla fall den färdiga produkten frammanar en avgörande reaktion. I sin tur allmänheten kanske eller kanske inte håller med om bedömningen av de professionella kritikerna. Vissa blockbusters har enhetligt vaska av kritiker, men entusiastiskt omringad av allmänheten.

Även en blockbuster brukar ses som en lyckad film, termen används fortfarande i teater cirklar också. En storsäljande spel visar några av de egenskaper som framgångsrika filmer, i och med att spela kommer att generera en hög närvaro på prestanda och upprätthåller en stor drivkraft och intresse på lång sikt. I båda ansökan innebär utnämningen av en film eller scenproduktion som en blockbuster att överklagandet och intresse av allmänheten är utöver de flesta liknande produktioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.