Vad är en A-List Celebrity?

En A-lista kändis kan hänvisa till en filmstjärna som är mest kända och oftast anses mest tillförlitliga av filmindustrin. Vissa aktörer och skådespelerska, som nu A-status lista kändis inkludera personer som Will Smith, Julia Roberts, Brad Pitt, Johnny Depp och Nicole Kidman. Filmälskare kommer att notera hur många framträdanden som dessa stjärnor gör i filmer, och de som spårar hur mycket inkomst dessa stjärnor gör för film framträdanden kunde springa andfådd räknar dollar. Sådana aktörer är vanligen högst betalda, och mest sannolikt att erbjudas plum roller. Listan kan ändras när populariteten hos en stjärna stiger och sjunker. Ett sätt att bedöma om en person är en A-lista kändis är genom en metod som kallas Ulmer Scale, som utvecklats av James Ulmer. Denna skala tar många faktorer och är en komplex matris för att bestämma största stjärnorna. Några av de överväganden som vägde omfatta förhållandet mellan filmens framgång misslyckanden, hur kändis kan uppfattas av andra (som lätt eller svårt att arbeta med), och flexibilitet att agera talang.

De flesta människor behöver inte Ulmer Skala att upptäcka en A-lista kändis. Dessa är vanligtvis skådespelare som är mest kända och uppskattade av allmänheten, och som skapar en viss aura och spänning. Underhållning media tenderar att hålla fast vid dessa stjärnor som lim och försöka rapportera även de minsta och ovidkommande detaljer om dem. Många av dessa skådespelare arbeta hårt för att skydda sitt privatliv, och kanske den största nackdelen med denna typ av stjärnstatus är oförmågan att gå någonstans utan att bli erkänd eller trakasserats av paparazzi.

skådespelerska eller aktör kan vara en B-lista kändis istället. De arbetar vanligtvis ofta, är välkända av allmänheten, men inte befalla slags dollar eller publik som skapas av A-lista folks. Populära skådespelare kan falla i denna kategori, och det finns många välkända karaktär skådespelare som verkar alltid. James Earl Jones skulle vara ett bra exempel på en B-lista kändis: en man med en framstående skådespelare och många professionella utmärkelser, men som vanligtvis inte behandlas med samma typ av vördnad som A-listers.

ibland termen A-lista kändis kan gälla personer som inte är skådespelare. Det kan också omfatta de mest kända musikerna. Ibland term används för alla som är mycket väl känd i media. I ett sådant fall kan de med hög profiler och mycket rikedom betraktas A-lista. Celebutantes som Paris Hilton får A-listers grund av mediebevakningen de genererar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.