Vad är Whale Watching?

Valskådning är en form av turism som innebär reser för att söka efter valar. Vanligast, en valskådning tur kräver ombord en båt och segla till havs för att se valar, men man kan också helt enkelt resa till stranden när valar väntas. Valskådning resor är särskilt populär längs västkusten i USA och Mexiko, där den årliga vandringar av grå valar är mycket förutsägbara, även om folk också titta på valar i andra delar av världen. En del tycker valarna very interesting. Dessa valar är bland de största levande organismer på jorden, och de används ofta för att symbolisera den svåra situationen för världens marina däggdjur och hav. Valar har historiskt sett varit jagad av många civilisationer, och de har också fått frågor av fascination och ibland skräck, som i fallet med Moby Dick , när en val förstör en valfångst fartyget och dess kapten går på ett uppdrag för hämnd.

På en väl organiserad valskådning resa, kommer människor att åtminstone ha en chans att se valar pipar, skapas när valar ytan efter en disk och klara ut deras blowholes att andas. Om människor har tur kan de bevittna några av de ovan vattnet beteenden ut av valar, exempelvis spy-hopping och fluking. När en val spion-humle, petar det bokstavligen sitt huvud upp ovanför vattnet för att få en bild av omgivningen, ser ungefär som en groundhog framväxande från den. Fluking innebär lyfter svansen ända ut i vattnet och dunkar det, vissa valar kan också smälla sina fenor. Ibland kan en valsafari resa passerar genom ett speciellt aktiv pod av valar, och valar kan brott, lanserar sina kroppar ur vattnet för ett ögonblick. I områden där valarna är skyddade, kan nyfikna djur också vända sig till fartyget för att få en närmare titt, som kan vara spännande, även om valen blåser ut sin Blåshål att rensa den på vatten, kan människor vara i en stinkande dusch.

p

Människor som är intresserade av valskådning ska leta upp den bästa tiden att se valar på områden där de vill resa. Bokar en resa på valsafari båt är det bästa sättet att se valar, eftersom båten kan resa ut för att se valar offshore, dessa resor kan pågå i några timmar eller några dagar. Det är en bra idé att förbereda sig för en båttur med många lager av kläder, tillsammans med kikare och en kamera, och människor som blir sjösjuka bör vidta lämpliga försiktighetsåtgärder. För de som inte känner för båtliv, hänga på klippor eller uddar vänta för valar kan ibland ge resultat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.