Vad är Voice-over?

Röstpålägg är en kroppslösa röst som används som ett verktyg i radio, film, teater och reklam. Det finns ett antal funktioner för en voice-over, från pedagogisk berättarröst till ett redskap för tomt information. I vissa fall, en voice over utgörs av ett etablerat tecken från utförandet, och i andra fall om det utförs av en specialiserad aktör som fokuserar sin karriär på att göra voice-overs. Många är bekanta med grundtanken med en voice-over, eftersom det är en sådan gemensam enhet i prestanda media.

Ofta en voice over används för att ge berättarröst. Många utbildningsfilmer ge en off-screen berättare som förklarar vad som händer eller innehåller intressanta fakta. Detta gör att tittarna att fokusera på händelserna på skärmen utan att distraheras av en synlig aktör. Reklamfilmer använder också denna teknik, med en voice-over lovprisar den produkt som marknadsförs under dess myriad delights visas på skärmen. Som en del av intrigen, en voice-over kan användas på flera sätt. I vissa fall är det tillhandahålls av en tredje part berättare, som i fallet med Scenmästare i Thornton Wilders Our Town . Berättaren ger information och kommentarer om vad som händer utan att vara direkt inblandade, alltså införa grundläggande fakta för personer i publiken. A voice-over kan också uttalades av en karaktär, som kan ge kommentarer till scener som han eller hon är, förutom att diskutera händelser som han eller hon inte är närvarande. Taktiken att bisatser och kommentarer riktade till publiken är mycket gammal. Shakespeare, till exempel regelbundet ingår kommentarer från sina karaktärer som var avsett för publiken. är några stilar av film och radio starkt förknippade med voice-overs. I film noir, till exempel, berättarröst genom antingen en omfattande karaktär eller en tredje part är oerhört vanligt, vilket kan ses i otaliga filmer som öppnar med ett allvarligt röst måla en förfärlig bild. Många utbildningsprogram använder voice-overs förmedla information också. Animerade filmer använder också tekniken för att ge sina karaktärer röster.

En specialiserad röstskådespelare kan ibland bli ganska känd, vilket är fallet med utropare på många amerikanska film förhandsvisningar. Även om de flesta människor inte vet hans namn, som råkar vara Don LaFontaine är rösten omedelbart bekant. Andra vanliga aktörer kan enas om att Gäststjärnor som röstskådespelare, som ofta sker i animerade filmer med röst kastar som är mer kända för sina på skärmen arbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.