Vad är Velveteen Rabbit?

Velveteen Rabbit är ett barns berättelse bok om en leksak som kommer till liv. First published in 1922, Velveteen kanin visat sig vara en stor framgång, och det fortsätter att vara i tryck idag, med de flesta bokhandlar ståta med en kopia i barnens sektioner. Några engelsktalande har goda minnen av att läsa boken som ett barn, och det är ibland ges som en gåva till nyblivna föräldrar. Flera film anpassningar av historien har gjorts tillsammans med inspelade och dramatiserade versioner.

Historien skrevs av Margery Williams, som var inspirerad förmodligen av en älskad leksak av sin egen, och den ursprungliga utgåvan illustrerades av William Nicholson. I berättelsen är en uppstoppad kanin som ges till en ung pojke som present. Kanin interagerar med andra, som ägs finare leksaker som barnet, och utvecklar en vilja att bli "riktiga" vilket förstärks av en interaktion med verkliga, levande kaniner. En annan leksak, the Skin Horse, förklarar karaktär som "riktig" till kanin och sagt att du blir verklig genom kärlek och övertygelser. Under loppet av berättelsen blir kanin gradvis mer och mer slitna och nedgångna, och slutligen pojken utvecklar scharlakansfeber, och mjukis är griffeltavla för destruktion tillsammans med andra föremål från plantskolan. Inlärning av hans öde, ropar kanin och en älva visas förvandla honom till en riktig kanin så att han kommer att vara "Real to everyone. "

Vid slutet av berättelsen, är läsaren lämnas med ett scen pojken ser kanin, och säger att han ser påfallande lik sin förlorade leksak. Temat för denna fantasifulla berättelse har att göra med kärlek, och formas av kärlek, med kaninen långsamt utvecklas till en "riktig" människa genom kärleken till pojken och funktion magi. Många läsare blev kär i Velveteen Rabbit när historien kom ut på 1920-talet, och den enkla berättelsen blev snabbt en ständigt återkommande klassiker.

Ett urval av Velveteen Rabbit är ibland i bröllop. Litterära värden är mycket populära bland många brudar och hästskötare, och människor med en sentimental koppling till Velveteen kanin får glädje av att kunna införliva boken i deras bröllop löften. Den del av boken som är mest vanligt förekommande är diskussionen mellan kanin och Skin Horse, där hästen talar om blir verklig och formas av kärleken till andra, och hästen påpekar att när "du är verkligen du kan inte vara ful, utom för människor som inte förstår. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.