Vad är Tokyo DisneySea?

Tokyo DisneySea är ett vatten-tema nöjesparken i Tokyo Disney Resort i Japan. Parken är den dyraste Disney theme park någonsin byggts, tros kosta över fyra miljarder US dollar (USD) att bygga. Tokyo DisneySea är en av de mest framgångsrika andra-gate parker i Disney World, och mer än 12 miljoner besökare under 2007.

Idén till Tokyo DisneySea sitt ursprung i en plan för att bygga en nöjespark i Long Beach, CA som skulle vara nära Disneyland Park i Anaheim och har en nautisk tema. Denna idé övergavs slutligen av ekonomiska skäl, och planerna för parken, preliminärt kallad DisneySeas, försmäktat under flera år. Med framgång Tokyo Disneyland, återupplivades planen som en andra park för den platsen, och Tokyo DisneySea invigdes den 4 september 2001.

södra utkanten av Tokyo DisneySea gränsar till Disney Hotel Mira Costa . Konstruerad som en del av Medelhavet hamnområdet av parken, funktioner detta lyxiga hotell italienska arkitektur och utsikt över hamnområdet i Tokyo DisneySea. Rum börjar på runt omkring $ 300 USD per natt, och paket kombinera rum och biljetter park finns.

Liksom Disneyland parker, är Tokyo DisneySea uppdelad i flera områden kallas "anlöpningshamnar," alla har en annan ocean-relaterade tema. Jämförbar med Disneyland's Main Street, USA, entréområdet till parken är kallas Medelhavet Harbor. Detta område är avsett att se ut som en italiensk hamn och inkluderar resa gondoler park besökare kan rida på.

Den hemlighetsfulla ön område av parken ligger inom en gigantisk vulkan kallas Mt. Prometheus, och är tema efter äventyrsberättelser av Jules Verne. Denna port är hem för två stora vilda attraktioner, ubåten 20. 000 världsomsegling under havet, och en resa in i hjärtat av vulkanen i Journey to the Center of the Earth. Arkitektur i detta område har en viktoriansk känsla, eftersom arbetet i Jules Verne är satt under den perioden.

Mermaid's Lagoon, med de populära karaktärerna från Disney's The Little Mermaid , är utformad att se ut som en undervattensfarkost slott och fyllda med åkattraktioner som syftar till att små barn. I Aladdin tema Arabian Coast hamn, populära attraktioner inkluderar en dubbeldäckare karusell och en 3D-show featuring det Genie från Aladdin .

The Lost River Delta drag en gammal centralamerikanska tema, något som liknar Disneylands Adventureland. Detta område inkluderar den populära Indiana Jones rida, nyligen nytt tema för den senaste versionen av filmerna Indiana Jones: Konungariket Crystal Skull . Port Discovery har en vattnet i framtiden, och innehåller flera futuristiska attraktioner inklusive Stormrider, en simulering rida. Den sista anhalten, American Waterfront är utformad för att likna tidigt 20th century New York, och domineras av en enorm replika av en Ångfartyget, kallad SS Columbia. Detta område har den populära Tower of Terror rida, som har versioner som finns i flera andra Disney parker.

Tokyo DisneySea och Tokyo Disneyland är de enda två Disney parker som inte ägs av The Walt Disney Company. Disney tema är licensierad av The Oriental Land Company, inte olik en franchisekedja. Även om detta leder vissa kritiker som klagar att parkerna inte är autentiskt Disney, kvalitet och stigande popularitet i båda parkerna verkar hävda att de är precis vad Disney skulle ha i åtanke.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.